Moberg matchvinner med sitt første KIL-mål

Vegard Leikvoll Moberg valgte et godt tidspunkt å score sitt første mål i KIL-trøya på.

Annonse:

Raufoss - KIL 1-2 (1-0)

Raufoss ledet til pause etter en svak omgang av KIL. Allerede etter to minutters spill fikk rødtrøyene et farevarsel da en Raufoss-spiller kom til skudd, men August Strömberg reddet til tross for at ballen fikk en retningsforandring på vei mot målet.

Hjemmelaget, som før kampen hverken hadde tapt eller sluppet inn mål på egen bane, spilte seg også til en stor sjanse etter fem minutter, men heldigvis forsvant ballen utenfor buret.

Etter en drøy halvtime måtte Victor Grodås forlate banen med en skade, og inn kom Daniel Lysgård.

Utover i en omgang der begge lag ikke var helt fornøyde med dømmingen, hadde også KIL noen muligheter. Som da Joacim Holtan og Fredrik Holmé begge fikk avsluttet, uten å få kula gjennom den gule veggen.

Så, like før pause, fikk Raufoss uttelling. 1-0 satt i nettet til gul jubel.

Litt smelling i bordet og tre bytter fra Vegard Hansen i pausen var med på å snu det i andre omgang. Inn kom de to unge vingbackene Martin Hellan og Oscar Solnørdal, og sammen med ringreven Adem Güven full av klølt, bidro de til at KIL fikk løftet spillet sitt.

Se også: To unge vingbacker med på snuoperasjonen: - Krigeseier

Noen minutter ut i den andre økta kom de første store sjansene. Vegard Leikvoll Moberg skjøt i stanga, og Holtan headet godt på et innlegg fra Hellan i sekundene etterpå.

Güven var også nær å komme på ballen i samme situasjon.

Moberg fikk også en ålreit sjanse litt senere, men skuddet gikk utenfor.

De med hjertet i KIL sto nok med en følelse av at det lå et mål i lufta, og det kom. Toppscorer Joacim Holtan fikk på et eller annet vis ballen i garnet bak hjemmelagets keeper til 1-1.

Det var fortsatt jevnt med ti minutter igjen på uret, men KIL hadde et lite overtak og gikk for en ny scoring.

Med to minutter igjen av ordinær tid banket Vegard Leikvoll Moberg inn scoringen som sikret 2-1 på To(t)en.

Han kunne slippe jubelen løs etter sitt første mål i KIL-trøya, og stormet mot de mange tilreisende supporterne og feiret sammen med dem og resten av lagkameratene.

Resultatet sto seg kampen ut, og KIL kasserte tre nye poeng på tabellkontoen.

PS! Vegard Leikvoll Moberg ble også cupmester lørdag. Han spilte én NM-kamp for Brann i 2022, og etter lørdagens 2-0-seier over Lillestrøm i finalen står Moberg registrert som offisiell vinner av cupen. KIL Toppfotball gratulerer.

PPS! Eric Taylor spilte for LSK i cupen 2022. Han står dermed registrert som sølvvinner i NM. KIL Toppfotball gratulerer.

Mål: 1-0 (45.), 1-1 Joacim Holtan (67.), 1-2 Vegard Leikvoll Moberg (88.)

Slik stilte KIL: August Strömberg - Fredrik Holmé, Lars Christian Krogh Gerson, Victor Grodås (Lysgård fra 33.) - Martin Tangen Vinjor, Vegard Leikvoll Moberg, Harald Holter (k.), Jesper Grundt (Hellan fra 46.), Mats Haakenstad (Solnørdal fra 46.) - Ludvig Langrekken (Güven fra 46.), Joacim Holtan.

Innbyttere: Mats Lindegaard, Matias Aadnøy, Daniel Lysgård, Martin Hellan, Oscar Solnørdal, Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen, Sander Marthinussen, Brage Berg Pedersen, Adem Güven.