Nilsson klar for KIL: - En velkjent spiller i skandinavisk fotball

Joel Nilsson (29), med en fortid i Mjällby og Hammarby, har skrevet en toårskontrakt med KIL.

Annonse:

Svensken kommer nå fra to sesonger i den Stockholm-baserte storklubben Hammarby. I karrieren har han blant annet 92 kamper og 26 målpoeng fra Allsvenskan og 29 kamper og 13 målpoeng fra Superettan.

Det er med andre ord en rutinert spiller, som også står med 167 kamper og 71 målpoeng for Mjällby, som nå er klar for KIL.

- Da jeg først fikk høre om dette visste jeg ikke så mye om Kongsvinger, men så har jeg så klart sjekket opp litt. Jeg var her lørdag (treningskamp mot Mjøndalen), så stadion og kjørte litt rundt og kikket. Jeg har fått et veldig bra inntrykk av spillere, ledere og alle sammen. Det er en familiær klubb og det virker kjempetrivelig, sier Nilsson med et smil.

Imponert av Mapei-samarbeid

Hammarby er en stor klubb i en stor by, men Nilsson tror han vil trives minst like bra hos «Laget fra skogene».

- Det er litt annerledes, men det kan passe meg bra. Jeg er også vant til å spille for mindre klubber. Det er koselig her, og jeg er sikker på at jeg kommer til å lære å kjenne masse folk. Alle virker imøtegående.

Billettsalget er åpent: Se KILs serieåpning mot Ranheim mandag 1. april fra tribuneplass!

Han tok toget fra Stockholm klokken 06 tirsdag morgen, fikk på seg treningstøy og ble kastet rett ut i testene fra Mapei Sport, som nå er på besøk fra Italia.

- Det var et veldig bra opplegg. Jeg fikk vite i går kveld at det ble klart og at de ville ha meg hit for tester. Det er noe jeg ikke har vært med på før. Det er et fantastisk samarbeid, og jeg tror det bare er bra å vite hva hver spiller må bli bedre på, oppfølging med tanke på skader og hele den fysiske biten. Det er fantastisk at vi kan ha det samarbeidet.

Erfaring og svorsk

Etter en lunsj, medisinsk test, signering av kontrakt og fotografering og intervjuer, bar det tilbake til toget. Nå skal Nilsson hjem et par dager for å pakke med seg tingene, før han flytter til byen. Etter hvert kommer kjæresten etter.

Markedsansvarlig Rune Lundgren fikk oppgaven med å transportere ham frem og tilbake, og vi merket oss at Lundgren – med torp på andre siden av grensa – valgte å slå over og briljere med svorsken.

- Behøver han det, eller forstår du?

- Nei, han behøver ikke det. Det er noen små ord i blant jeg ikke forstår, men det funker bra, sier Nilsson med et smil, før vi blir enige om at det kanskje er bedre om han spiller på venstresiden sammen med landsmannen Noa Williams enn til høyre med danske Lucas Haren.

- Hehe, ja, hvis ikke må jeg bare vinke til ham, smiler den sosialt omgjengelige nykommeren med glimt i øyet.

Les også: Se kampen fra badestampen!

Han hjelper gjerne andre med erfaringen han har opparbeidet seg i sine år i svensk fotball.

- Så klart bidrar jeg gjerne med det. Det er en del unge spillere her også, og hvis de ønsker noen tips, så gir jeg gjerne ut det. Men jeg ønsker først og fremst å komme inn her med energi og mitt spill og hjelpe laget å vinne. Jeg er en lagspiller og vil at det skal gå bra for laget, og at vi skal ha mange bra seirer sammen.

Hardtarbeidende lagspiller

Vi har allerede vært innom at Nilsson har plukket med målpoeng (mål og målgivende).

- Jeg liker å score mål, være der fremme og bidra med mål og assist. Det er en av mine spisskompetanser, det å gjøre målpoeng.

- Hva slags spillertype får publikum se?

- Om jeg spiller til høyre eller venstre spiller ikke så stor rolle, men jeg er hardtarbeidende, rask, har bra innlegg og er en lagspiller. Med en del målpoeng. Jeg håper jeg får vist dette på banen også, ikke bare si det her. Dette blir spennende.

Les også: Møter Nybergsund i cupen!

Spennende er det også at dette blir hans første klubb utenfor Sverige. Det har ikke gått ubemerket hen hos hans kjente.

- Jeg har fått en del SMS; «nå blir du utenlandsproff». Det er en liten greie, selv om det ikke er så langt. Det skal bli gøy, selv om det ikke er så stor forskjell fra Sverige. Det skal bli gøy å møte nye lag, og jeg har ikke vært så mye i Norge, så det blir gøy å se det også. Naturen her er jo fantastisk.

- Det blir en del lange bussturer der du får muligheten til det.

- Ja, da kan jeg ikke kikke på ipaden eller sove, bare se ut av vinduet hele tiden, ler Nilsson.

God CV og velkjent navn

KIL-sjef Espen Nystuen kjenner godt til hva Nilsson har utrettet på den andre siden av grensa.

- Vi er fornøyde med å få ham på plass. Det er en rutinert høyreback/-kant, som kan brukes langs hele høyresiden. Det er en poengspiller som bidrar i målprotokollen med både mål og målgivende. Han har en fin høyrefot og løper mye opp og ned.

SESONGKORT: Her kan du sikre deg din plass kommende sesong!

Ettersom Nilsson har vært en periode uten klubb, maner Nystuen likevel til litt tålmodighet.

- Han har trent med en divisjon tre-klubb i vinter. Vi spiller en type fotball og trener på en måte som er veldig intensiv, så vi må være litt tålmodige med ham. Han får bruke litt tid på å komme inn i det. Men det er en velkjent spiller i skandinavisk fotball, som kommer hit med en bra CV.

Annonse fra Obos-ligaen: