Midtstopper inn dørene

Den robuste midtstopperen Per-Magnus Steiring har i dag signert en avtale med KIL.

Annonse:

Steiring kommer fra Sogndal, og fikk et innhopp mot nettopp KIL i vår kamp mot de sist søndag. Nå er SIL byttet ut med KIL, og på plass i Kongsvinger er 23-åringen klar for å bidra i den røde KIL-drakta:

- Dette har gått raskt, og jeg visste jo ikke for en uke siden da jeg var her sist at dette skulle bli hjemmebanen min fremover. Men nå er ting på plass, og jeg gleder meg til å komme i gang, kunne midstopperen fortelle rett før dagens økt satte i gang på Gjemselund.

Og fortsatte:

- Kongsvinger er en kjent tradisjonsrik klubb, og det å få komme hit nå ser jeg veldig positivt på.

Den duellsterke og robuste midtstopperen binder seg til KIL de neste 2,5 årene, og er spilleklar allerede fra førstkommende tirsdag.

IMG_9060
På plass: Per-Magnus Steiring slo av en prat med hovedtrener Mika Lehkosuo rett før dagens treningsøkt satte i gang.

På vei ut til sin første økt med laget hadde også 23-åringen fått et godt førsteinntrykk av sin nye klubb:

- Det virker som en veldig fin gruppe med mange gode fotballspillere, og jeg tror det bor mye mer i laget enn det man har vist så langt i år. Nå blir det morsomt å sette i gang for min del.

- Vinnermentalitet

Midtstopperen er opprinnelig fra Fauske, men signerte en kontrakt med RBK i en alder av 17 år. Der ble det med to år og fire opptredener for klubben, før han ble lånt ut til Viking i 2016. I Viking ble det tre kamper i Eliteserien før ferden gikk til Sogndal i forkant av 2017-sesongen.

Der har Steiring vært siden, kun avbrutt av et låneopphold til Mjøndalen i 2019. Midtstopperen kan skilte med 25 kamper i Eliteserien, 55 kamper i OBOS-ligaen, samt et tosifret antall kamper for U-landslag. Og Espen Nystuen mener Steiring kommer med noen egenskaper KIL-laget trenger:

- Per-Magnus var en del av 97-landslaget i sin tid, og vi har fulgt han lenge. Han har egenskaper som vi trenger. Stor fysikk, han er voldsomt i lufta, han har vinnermentalitet og viser at han er seriøs.

Og Nystuen legger ikke skjul på at han tenker langsiktig med nysigneringen:

- Nå signerer vi en 2,5 årskontrakt med Per-Magnus, så får han vokse inn i laget og forhåpentlig blir han en viktig bidragsyter i KIL i mange år fremover.

Dette er den tredje spilleren inn på kort tid, kan vi forvente oss flere signeringer fremover?
- Vi ønsker å signere en keeper, men ingenting er avklart, avsluttet Nystuen.

Per-Magnus Steiring

  • Født: 7. februar 1997 (23 år)

  • Posisjon: Midtstopper

  • Tidligere klubber: Sogndal, Mjøndalen (lån), Viking (lån), Rosenborg, Fauske/Sprint

  • Aktuelt: Har signert en 2,5 årsavtale med KIL

Annonse: