Offensiv svenske inn portene

Wilhelm Ärlig har signert for KIL.

Annonse:

- Det her blir "kul", og det skal bli spennende å bli med på en reise her, forteller 24-åringen Wilhelm Ärlig på plass på Gjemselund, og skryter samtidig av velkomsten han har fått hos sin nye arbeidsgiver.

- Jeg har blitt tatt veldig godt imot i klubben, og fikk først mulighet til å komme på besøk her i nærmere to uker, og det ga et suverent inntrykk. Det er en god dynamikk her, og jeg føler at miljøet her legger ting til rette for at jeg kan ta nye steg som fotballspiller, fortsetter Ärlig. 

Giftig venstrefot

Etter å imponert for Falkensbergs FF i 2023 var flere klubber interessert i spilleren, men etter å ha røket korsbåndet under en kamp 7. oktober måtte svensken belage seg på flere måneder på sidelinjen. 

wilhelm2.jpg
På plass i rødt: Wilhelm Ärlig.

- Jeg ble skadet 7. oktober, og operert nøyaktig en måned senere, den 7. november. Fra den tid gikk det nøyaktig 122 dager før jeg fikk trent fotball igjen. Hele veien har jeg kjørt en steinhard opptrening, og ting har fungert bra. Det bekreftet også de fysiske testene vi tok i forrige uke, og det er godt. Jeg må få takke min fysioterapeut, Simon Bakkoui, som har gitt meg en fantastisk oppfølging hele veien.

Skadefri og med godt mot er han nå klar for å yte sine tjenester i den rød KIL-drakta. KILs nysignering trekker frem venstrefoten som sin soleklare styrke, samtidig som han liker å gjøre det litt uventede på banen. 

- Det er litt sånn jeg er som fotballspiller. Jeg har godt driv, jeg vil bryte mønster, og jeg liker å avslutte, samtidig som jeg har en god skuddfot. 

Ärlig er spilleklar allerede til første seriekamp etter sommerpausen, borte mot Moss 20. juli. 

Fulgt over tid

- Vi er godt fornøyde med denne signeringen. Han er en spiller vi har fulgt med på lenge. Wilhelm imponerte stort for Falkenbergs FF i fjor, og større klubber enn KIL var interesserte. Dessverre for Wilhelm røk han korsbåndet i oktober, og han har stått uten klubb siden nyttår, forteller KIL-sjef Espen Nystuen om KILs nysignering.

- Vi har fulgt han gjennom opptreningsperioden, og nå som han er friskmeldt har han vært her på Kongsvinger og trent med oss. Ting har sett bra ut, og vi er godt fornøyd med å signere en 2,5 årsavtale med han, fortsetter Nystuen, 

- Han har nettopp kommet tilbake fra en korsbåndsskade, så vi kan kanskje ikke forvente toppform fra første øyeblikk, men vi vet han har en veldig fin venstrefot, som også kan by på skudd fra distanse. Han har god fotballforståelse, og kommer til å by på både mål- og målpoeng for oss. 

Wilhelm Ärlig

  • Født: 2. juli 2000

  • Tidligere klubber: Norrberg, Falkensbergs FF

  • Aktuelt: Signert en 2,5 årsavtale med KIL

Annonse fra Obos-ligaen: