Pärlan klar for KIL

Den svenske spissen Pär Ericsson har signert en toårsavtale med KIL.

Annonse:

Pär Ericsson, eller Pärlan som han kalles, har i kveld kommet til enighet med KIL om en toårskontrakt. 

- Pär har hatt en lang karriere i svensk fotball, han slo gjennom tidlig og var en het potet for noen år siden da han dunket inn mål for Mjällby i Allsvenskan. Han ble solgt til Mons i Beliga, men har spilt i Sverige de sist årene uten helt å lykkes. Pär sitter her i dag for å starte litt på nytt, og da er Kongsvinger et perfekt sted, sier KIL-sjef Espen Nystuen. 

Ericsson har flere ungdomslandskamper for Sverige og har spilt toppfotball i Allsvenskan, Superettan og Jupiler Pro League - toppserien i Beliga. 

Pär Ericsson. Her fra tiden i Jönköpings Södra IF.
Pär Ericsson. Her fra tiden i Jönköpings Södra IF.

Den svenske spissen ble blant annet nominert til årets nykommer i Allsvenskan i 2009. 28-åringen er best kjent for sin suksesstid i Mjällby AIF der han scoret 25 mål på 57 kamper i Allsvenskan. 

KILs nye spiss kommer sist fra Jönköpings Södra IF. 

- Det er veldig kult å være på plass her i Kongsvinger, sier 28-åringen. 

- Jeg har ikke vært på mitt høyeste nivå de siste årene, men jeg tror KIL passer meg bra og jeg håper å få en ny start, legger Ericsson til.

Spissen har fått et veldig godt førsteinntrykk av klubben.

- Det er en liten familiær klubb som tenker litt som en storklubb. Det virker veldig bra her og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Pär Ericsson. 

- KIL blir en fin utfordring og nå gleder jeg meg til å komme ordentlig i gang. Jeg skal bidra med det jeg kan - og jeg håper å score mål, avsluttet KILs nye spiss.

Pär Ericsson ble for øvrig presentert live på KILs Facebookside. Se hele sendingen her:

Pär Ericsson

  • Født: 21. juli 1988 (28 år)

  • Fødested: Karlstad, Sverige

  • Posisjon: Angrep

  • Tidligere klubber: Carlstad United, Degerfors IF, Gais, IFK Göteborg, Mjällby AIF, Mons (Beliga), Kalmar FF, Örebro SK og Jönkjöpings Södra IF

  • Landskamper: Sverige U21 (6 kamper, 1 mål)

Annonse fra Obos-ligaen: