Poengdeling

Det ble en jevn og tett kamp mellom to gamle eliteserierivaler

Det ble en sjansefattig start på kampen. Begge lag ville fremover, og etter ti minutter stemte det bra for KIL. Vi fikk se et vakkert angrep helt bakfra. Edvard Skagestad spilte fremover til Harald Holter som med en fin stikker sendte Adem Güven gjennom på siden. Innlegget ble blokkert til en resultatløs, men småfarlig corner.

KIL tok tak i kampen, men Sogndal hang greit med. Rundt halvspilt omgang hadde gjestene flere nestenmuligheter. KIL gjorde plutselig en del enkle feil, men en pratsom Skagestad holdt forsvaret sammen og Andreas Smedplass hadde ingen problemer med de slappe avslutningene som kom.

Etter en halvtime hadde gjestene en kanonkule like utenfor og noen minutter senere måtte Smedplass ta fram en god redning. Like etter var keeperen i aksjon to ganger. Godt keeperspill hindret baklengs. Rett før pause satte gjestene en ball over, så alt i alt kunne KIL-gutta være fornøyde med at de ikke lå under.

Etter hvilen var det tett og jevnt. Begge lag gjorde bytter uten at det i første omgang endret kampbildet.

Med tjue minutter igjen broderte KIL seg fint frem, og Harald Holter fikk avgårde et hardt skudd fra seksten meter. Dessverre gikk ballen i en annen KIL spiller på sin vei mot mål.

Like etter var vi farlige igjen, men keeper vartet opp med en god redning på Marklund sin avslutning. Gode prestasjoner av Martin Vinjor og Fredrik Pålerud i forkant.

I minuttene før kampslutt hadde gjestene et visst trøkk og spilte seg til en rekke cornere. Gutta vår var påskrudde fysisk og ofret seg i duellene i egen boks. Vi så flere gode blokkeringer. Sammen med godt keeperspill bidro det til at vi holdt nullen mot Sogndal.

På overtid fikk KIL en mulighet da Langrekken ble meid ned på tjue meter. Dessverre gikk Rønningen sitt frispark i muren. Dermed ble det 0-0 i en tett og jevn kamp.

OBOS-ligaen 13. runde.

Fakta: KIL – SIL 0–0 (0-0)

Gjemselund stadion

200 Tilskuere

Gule kort: KIL: Edvard Skagestad,

Rødt kort:

KIL (3-5-2): Andreas Smedplass - Ville Jalasto, Edvard Skagestad, Christian Røer - Jonas Rønningen Harald Holter, Even Bydal, Mathias Gjerstrøm (Martin T. Vinjor fra 61. min.), Fredrik Pålerud - Simon Marklund (Markus Aanesland fra 81. min.), Adem Güven (K) (Ludvig Langrekken fra 81. min.)

Benken: Mats Lindegaard, Matias Aadnøy, Markus Aanesland, Dongwan Gang, Gyu-wahn Lee, Martin Tangen Vinjor, Ludvig Langrekken.

Hendelser:

35. min: Sogndal kommer på sin høyre og får skutt fra ca. 15 meter. Smedplass redder fint.

37. min: Nytt skudd fra gjestene. Igjen redder KILs unge keeper godt, men det tar bare sekunder før Sogndal igjen er på farten. Smedplass kommer fint ut og redder. Offensivt og godt keeperspill.

44. min: Sogndal kontrer og ruller opp. Igjen avsluttes det fra deres høyreside. Over mål fra meget god posisjon.

48. min: Simon Marklund med et fint raid. Blir tatt og får frispark. Jonas Rønningen skyter like utenfor.

72. min: Flott KIL-angrep der Vinjor vender opp og setter fart. Han spiller fri Pålerud på kanten. Innlegget finner Marklund som veder og skyter. Keeper får slått til corner.

84. min: SIL med frispark i god posisjon. De skyter over.

90.+4 min: Rønningen med en siste mulighet, men frisparket går i muren.