Reiseskildring fra årets viktigste tur

KILs Gatelag fikk et minne for livet da de deltok i Nasjonal turnering i Bergen, og endte som nummer 14 av 29 lag etter en 6. plass i B-sluttspillet.

Annonse:

KIL ble en del av gatelagsfamilien og fullverdig medlem av Fotballstiftelsen i 2022, og kunne invitere til første trening 15. november.

Da møtte to spillere og to trenere/ledere opp. Det ble ingen fotball den dagen, men vi fikk spist litt sammen, drukket kaffe og skravlet.

Siden den gang har det ujevnt og sakte, men sikkert, gått oppover. Til nå har over 20 spillere vært innom på trening, vi har et snitt på pluss/minus ti til seriekamper i Østlandsligaen og fikk også meldt på en tropp på elleve spillere til det som kan regnes som et NM på den andre siden av fjellet.

Det ble en strabasiøs ferd for de håpefulle.

06:00 tirsdag morgen kom den gule bussen vi leier fra «Livsglede for eldre» kjørende for å frakte laget til Gardermoen. Da hadde det allerede tikket inn to forfall, ett med skade i forkant og ett med sykdom på morgenkvisten. Samtidig viste det seg plutselig at en spiller hadde tatt feil av dagene og befant seg i Oslo. Etter hektisk telefonaktivitet fikk vi spilleren på et tog til flyplassen.

Der kom vi etter hvert fint gjennom sikkerhetskontrollen, men så ble det spredning i feltet. En spiller var ute av posisjon og presset i feil retning. Etter å ha fått holdt igjen flyet så lenge det lot seg gjøre, måtte sportslig leder ta med seg resten av gjengen til Bergen, mens hovedtrener ble igjen og fikset et senere fly for de to gjenværende.

(Artikkelen fortsetter under):

354603467_1476733293154887_7030079718680232285_n.jpg
Vi kjørte også en helt egen stil på oppvarminga. Særlig keeperen.

Troppen kom seg til Flesland og skulle bare innom hotellet for å sette av litt bagasje. På det lille kvarteret vi hadde til disposisjon, «rakk» en å sovne og en å dusje med både sitt eget og romkameratens nøkkelkort inne på rommet, mens en ikke tenkte på at vi skulle spille fotball, og derfor måtte snu halvveis for å hente fotballskoene i baggen.

Samtidig som troppen kom seg ned til bybanen for den siste etappen, skled de to som måtte fly etter inn på stasjonen. Dermed kunne vi reise fulltallige på sjarmørstrekket inn til Brann stadion.

Der møttes samtlige 29 lag til innmarsj og taler fra fotballpresident Lise Klaveness og byens ordfører, før det endelig var klart for kamp.

Den kanskje tøffeste oppgaven ventet med en gang, da Jerv sto på motsatt banehalvdel. KIL-gutta rakk ikke engang varme opp med ball før det braket løs. Etter god kjemping og en ball som spratt de gules vei, endte med 1-3-tap i første kamp, etter scoring av Benjamin.

Tirsdagens andre kamp i gruppespillet var mot våre nye venner i Grorud. Også de er nystartet før sesongen, og da vi møttes på Gjemselund for noen uker siden vant KIL hele 20-1. Likevel hadde de humøret med seg og lagene knyttet bånd på den felles middagen etter kampen. I Bergen endte det med 7-0-seier til KIL, etter scoringer av Aria, Leander (2), Benjamin (2), Espen og et sjølmål.

En sliten gjeng satte kursen tilbake til hotellet for hvile, middag, sosialt samvær og bankett. Finskjorta var på hos flere, og etter et velsmakende kyllingbryst var det stemning blant de om lag 400 spillerne og lederne til stand up og OnklP. Nye bånd ble knyttet og det var endelig tid for litt søvn.

(Artikkelen fortsetter under):

353199214_979280923497814_6560889697407699952_n.jpg
Styggen på ryggen. OnklP underholdt på banketten.

Stemningen var særdeles god tidlig onsdag morgen, og da et par stykker var et drøyt kvarter for sene til avgang, rakk gjengen mange høye latterkuler av tunge diskusjoner om hva som er verst for å holde romkameraten våken; snorking, ringing i telefonen eller smatting på sjokolade ut i de sene timer.

Det var både A-, B-, C- og D-sluttspill, og ettersom KIL ble nummer to i gruppa, ble det B på de røde. Etter gode taktiske innspill og diskusjoner, valgte også trenerteamet å legge om fra en tilnærmet 3-3-formasjon til 2-3-1 for å disponere troppen best mulig før plasseringskampene.

I første kamp ventet Sandefjord. KIL kjempet og spilte flott fotball, og fra sportslig leders syn var de røde spillemessig best, slik de for øvrig faktisk var i alle de tre kampene onsdag. Men Sandefjord var effektive og gode i de avgjørende øyeblikkene, og vant kampen 3-2. Begge våre mål ble scoret av Aria.

Det er ikke bare A-laget som har en spiss på lån fra Haugesund i Joacim Holtan. Det har også KILs Gatelag. Espen er fra Haugesund, men trener og spiller med KIL. Da turneringsoppsettet delte kortene slik at vi skulle møte nettopp hans gamle venner, var spissen med nummer 10 på ryggen ekstra tent.

KIL vant da også 2-0 – ny scoring av Aria og et klasseskudd av Leander. At Espen også skulle reise hjem til Haugesund med bussen til FKH, og dermed fikk et par timer ekstra å diskutere KIL-seieren på, ble selvsagt enda en bonus.

I siste kamp ventet KFUM, som hadde slått HamKam på sin side av oppsettet. Nok en gang ga KIL-gjengen alt de hadde, men med bare to innbyttere og krefter som begynte å renne ut, klarte de ikke å vippe den jevne kampen til sin favør. Leander banket inn en retur på et frispark fra Robel, men Kåffa satte to og vant siste kamp 2-1.

(Artikkelen fortsetter under):

354226582_119737291144232_3484490507897323408_n.jpg

Etter en velfortjent dusj var det klart for premieutdeling. I mellomtiden hadde en gladnyhet nådd troppen. Våre tidligere nevnte venner i Grorud hadde nettopp slått Molde, og dermed vunnet sin aller første kamp. Noen gang.

Gratulasjonene satt løst, og alle i KIL gledet seg over det resultatet.

Medaljene ble hengt rundt halsen på spillerne, som bevis på at KIL ble nummer 14 av totalt 29 lag i Nasjonal turnering.

Da ventet bare hjemreisen. Det måtte vel gå bra?

Tja. Vi kom oss knirkefritt til både Flesland og Gardermoen. Der la en spiller igjen telefonen inne på flyet og gikk i brudd opp rulletrappa. Men etter en hektisk leteaksjon kunne vi samlet tre inn i den gule bussen og sette kursen innover i skauen.

Stillheten i bussen tydet på at så godt som samtlige krefter var lagt ned fra samtlige.

Lagledelsen ønsker å takke alle spillerne som deltok på turen og som på så kort tid er blitt en sammensveiset gjeng som støtter og passer på hverandre og står på som et lag. En fantastisk gjeng, som skapte en opplevelse og minner for livet, på og utenfor banen. Takk også til heiagjengen hjemme som sendte oppmuntrende meldinger underveis.

KIL ønsker også å takke Fotballstiftelsen og alle de andre lagene og spillerne som hilste, skravlet, gratulerte og heiet på oss. Og naturligvis Brann, som leverte et strålende arrangement (og gratulerer med seier i turneringen).

Neste sommer er Nasjonal turnering i Bodø. Det er bare å begynne å glede seg.

KILs lag i Bergen: Sabit, Thomas, Simen, Robel, Endre, Espen, Benjamin, Aria, Leander.

PS! KILs Gatelag er for spillere i alle aldre, begge kjønn og uansett form. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du ønsker å bli en av oss. Vi har treninger tirsdager og torsdager med oppmøte fra 11 på Gjemselund.

354344654_800308684718932_7792747501624990_n.jpg

Kontakt: 

Rolf Erik Johnsen

Trener

404 37 040

[email protected]

Stein-Erik Stormoen

Sportslig leder

41 54 16 59

[email protected]

Annonse fra Obos-ligaen: