Returnert til Finland

Toni Huuhka og KIL skiller lag.

Annonse:
Forlater KIL: Toni Huuhka har bestemt seg for å returnere til hjemlandet. 
Forlater KIL: Toni Huuhka har bestemt seg for å returnere til hjemlandet. 

Assistent- og fysisk trener Toni Huuhka blir ikke med klubben ned til 2.divisjon. Det ble klart etter at partene kom til en enighet om å avslutte samarbeidet grunnet familiære årsaker. 

- Vi skilles som venner og det er ingen dramatikk rundt dette her. Kort fortalt så bunner dette i at jeg ønsker å være i nærheten av familien min hjemme i Finland. Med tanke på pandemien så har det vært få muligheter til å få sett forloveden og sønnen min. Det har blitt tøft, spesielt med tanke på at sønnen min ikke enda har fylt 2 år, kunne Huuhka fortelle over telefon fra hjemlandet. 

Huuhka signerte en 2-årskontrakt med klubben rett før jul i 2019, og forlater et KIL som måtte ta den bitre turen ned til 2.divisjon etter endt 2020-sesong. 

- Noe helt spesielt

- Selv om det har vært frustrerende og trist å være en del av en klubb som rykker ned så er jeg veldig takknemlig for tiden min i klubben og glad for å ha bli kjent med alle de jeg har vært så heldig å få jobbe med. Jeg ønsker alle jeg har blitt kjent med masse lykke til videre, både på og utenfor fotballbanen, også tror jeg når vi alle ser tilbake på 2020-sesongen så var det mye læring i det hele. 

Og finske Huuhka er overbevisende når han snakker om forholdet han har fått til sin tidligere arbeidsgiver. 

- KIL kommer alltid til å bety noe helt spesielt for meg, og jeg er sikker på at klubben vil nå målsetningene sine, avslutter Huuhka.

Huuhka vil nå fortsette karrieren for et finsk fotballag. 

Takker for innsatsen

KIL-sjef Espen Nystuen er også tydelig på at det ikke er noe dramatikk bak finnens retur til hjemlandet. 

- Det er kjedelig at Toni forlater oss, og vi skulle gjerne hatt han med videre. Samtidig har vi fullstendig forståelse for at det blir som det blir, forteller Nystuen. 

KIL-sjefen rettet også en takk til den finske 31-åringen, og ønsker han lykke til på ferden.
- Vi takker Toni for innsatsen og ønsker han masse lykke til med nye utfordringer. 

Toni Huuhka

  • Født: 4.februar 1989

  • Fødested: Lahti, Finland

  • Aktuelt: Forlater KIL og returnerer til Finland.

Annonse fra Obos-ligaen: