Riffi har signert

Den kongolesiske keeperen Riffi Mandanda har signert for KIL.

Annonse:

Med langtidsskade på Saku-Pekka Sahlgren har KIL vært på jakt etter en konkurrent til Andreas Smedplass en liten periode. Nå kan jakten avsluttes etter at den kongolesiske keeperen Riffi Mandanda har signert på en kontrakt med klubben ut 2020.

 - Vi har over tid letet etter en konkurrent til Andreas Smedplass,, og nå er vi godt fornøyd med å ha blitt enig med keeperen Riffi Mandanda om en avtale ut året, kan KIL-sjef Espen Nystuen fortelle etter at alle formaliteter var i orden.

Og Nystuen skryter også av hva unggutten Andres Smedplass har vist den siste tiden:

- Andreas har vist kjempeutvikling den siste tiden, og vi er stolte av å ha et sånn talent som Andreas i KIL. Men det er viktig med en solid duo som kan pushe hverandre, og det har vi på plass nå.

- Med Riffi får vi inn en solid keeper med et godt rykte. Vi har sett på han mye, og sjekket opp mange referanser på hva slags keeper og personlighet vi nå får på plass. Vi er godt fornøyd med denne signeringen, avslutter Nystuen.

Klar for en ny opplevelse

Riffi på sin side er på plass på Kongsvinger, og er spilleklar allerede førstkommende mandag da Åsane kommer  til Gjemselund.

- Aller første må jeg få takke klubben for at de har tro på meg, og at jeg får denne muligheten. Det blir en ny opplevelse med et nytt land og en ny liga, og nå er jeg klar for et nytt kapittel her i Norge, fortalte keeperen etter at partene var kommet til enighet.

Og fortsetter:

- Tusen takk også til spillerne og støtteapparatet her i klubben for en varm velkomst.

Riffi Mandanda2020
Burvokter: Keeperen Riffi Mandanda har signert en avtale ut året med KIL.

Mandanda var en del av Rennes-stallen i den franske toppserien sist sesong, men har stått uten klubb siden korona-krisen stoppet sesongen i Frankrike i mars.

#27 Mandanda: KILs nye sisteskanse.
#27 Mandanda: KILs nye sisteskanse.

Tidligere har keeperen spilt for klubber som Caen, Ajaccio og Boulogne. I tillegg har han landskamper for Frankrike både på U18- og U19-nivå. Han har også en U21-landskamp for Kongo.

Vil lage trøbbel

Og drar du kjensel på etternavnet kan vi bekrefte at Riffi er lillebroren til den meritterte keeperen Steve Mandanda (Frankrikes landslag og Olympique de Marseille).

KILs nye sisteskanse beskriver seg selv som en hardtarbeidende spiller som nå ønsker å ta litt plass i KIL-troppen:

- Jeg liker å pushe meg selv og lagkameratene mine til å yte best mulig. Jeg ønsker ikke å gjøre ting halvveis, og på banen skal jeg å være en tydelig ledertype.

Og etter å ha gjennomført første treningsøkt med laget satt kongoleseren igjen med et godt inntrykk av både klubb og lagkamerater:

- Det er tydelig spillere av god kvalitet her, i tillegg har dere god erfaring i troppen, som for eksempel kapteinen (Adem Güven, red.anm.). Det er også godt å se at det er et kompetent og bredt støtteapparat. Mye er på plass for at denne klubben skal ta steg.

Og Riffi legger ikke skjul på at han nå vil bidra til en god KIL-høst:

- Målsetningen min er at vi fremover skal lage så mye trøbbel som overhodet mulig for de andre lagene i ligaen. Det er mange kamper å gjøre det på, og la oss sørge for at siste halvdel av sesongen blir gjennomført med stil.

Riffi Mandanda

  • Posisjon: Keeper

  • Alder: 27 år (Født 11.oktober 1992)

  • Nasjonalitet: Kongo

  • Tidligere klubber: Caen, Ajaccio og Boulogne. I tillegg har han landskamper for Frankrike både på U18- og U19-nivå. Han har også en U21-landskamp for Kongo.

  • Aktuelt: Signert en avtale ut året med KIL Toppfotball.

 

Annonse fra Obos-ligaen: