Seier over Nest Sotra

En tidlig scoring av Christian Røer sikret tre poeng for KIL i en tøff batalje mot Nest Sotra på Gjemselund.

KIL fikk en god start på kampen mot Nest Sotra i den niende runden av OBOS-ligaen 2019. Allerede etter åtte minutter headet Christian Røer KIL i ledelsen.

Ellers var førsteomgangen både sjansefattig og spillemessig dårlig. KIL skapte totalt sett de største sjansene, og kunne dermed gå fortjent med en 1-0-ledelse til pause.

Etter hvilen hadde KIL noen ålreite perioder med ball og stort sett god kontroll på gjestene fra Nest Sotra - det vil si bortsett fra ved to anledninger.

KIL hadde også flere brukbare og et par store muligheter til å punktere kampen, men klarte ikke det.

På slutten av kampen fikk Nest Sotra frispark. Flere tenkte nok tilbake til fjorårets kamp mot laget. Da sikret de nemlig uavgjort i sluttminuttene nettopp på et frispark. I år gikk heldgivis frisparket i muren og KIL kunne juble for tre deilige poeng.

Hendelser:

8. min.: 1-0 til KIL. Simon Marklund slår perfekt inn en corner og Christian Røer header ballen kontant i mål.

28. min.: Stor sjanse til gjestene. Jo Sondre Aas header hardt mot mål, men KIL-keeper Ali Ahamada holder ballen fast i klypene.

51. min: Nest Sotra med andreomgangens første målsjanse. Det legges inn fra høyre, Ahamade klarerer ballen og i returrommet fyrer Jonas Hestetun av - utenfor.

53. min.: Ny stor sjanse til gjestene. Kristoffer Stephensen sender en ball fra hjørne av 16-meteren og inn til Alexander Dang som fra to meter setter ballen over.

58. min.: Røer i tverrligger. Marklund slår inn en ny bra corner. Røer er på ballen som går i tverrliggeren. Gjestene klarerer.

62. min.: Nest Sotras Dang kommer seg til skuddposisjon etter svakt forsvarsspill av KIL. Skuddet går i klypene til Ahamada.

79. min.: Markus Aanesland fyrer av et skudd, men like utenfor. Stor mulighet for KIL.

89. min.: KIL skaper to store sjanser. Først blokkeres et skudd fra innbytter Ludvig Langrekken. Ikke lenge etterpå smeller Vinjor til - i krysstolpen.

Kongsvinger – Nest Sotra 1-0 (1-0)
Gjemselund stadion
1382 tilskuere

Gule kort: Fredrik Pålerud og Sander Røed, KIL. Erlend Larsen og Lee Sørensen, Nest Sotra.

Mål: 1-0 Christian Røer (8)

KIL (4-4-2): Ali Ahamada - Fredrik Pålerud, Edvard Skagestad, Christian Røer, Sulayman Bojang - Gang Dongwan, Harald Holter (Sander Røed fra 70.), Martin Vinjor, Simon Marklund - Markus Aanesland (Ludvig Langrekken fra 88.), Jonas Rønningen (Ville Jalasto fra 80.)

Benken: Andreas Smedplass, Ville Jalasto, Iman Mafi, Sander Røed, Ludvig Langrekken, Lucas Morais, Gyuhwan Lee og Sander Røed.

IMG_3453
Full jubel etter at Christian Røer headet inn 1-0 til KIL!
IMG_3465
Christian Røer scoret sitt andre mål for året mot Nest Sotra.
IMG_3440
Jonas Rønningen var tilbake i startelleveren etter en periode ute med skadeplager.