Signert talent fra Heerenveen: - Kan bli ordentlig god

Rasmus Opdal Christiansen (19) kommer fra Heerenveen til Kongsvinger. - Rasmus kan bli ordentlig god, sier en fornøyd KIL-sjef Espen Nystuen om nysigneringen.

Annonse:

Som 16-åring dro Rasmus Opdal Christiansen fra Lillehammer til den nederlandske storklubben Heerenveen. 

Etter 3 år internasjonalt, returnerer Opdal Christiansen til norsk fotball. I dag ble det klart at den talentfulle kantspilleren er klar for Kongsvinger på en 3,5-årskontrakt.

- Dette blir kjempeartig. KIL er en fin klubb og det er et godt lag her. Dette tror jeg blir kjempebra, sier 19-åringen.

Opdal Christiansen er fra Lillehammer og har tidligere også spilt i Roterud. Nå kommer han hjem til Norge mye erfaring i beltet. 

Opplevd motgang

- Jeg har lært mye fotball i Heerenveen. Men så hadde jeg litt uflaks med mye skader og koronasituasjonen. I tillegg hadde jeg problemer i familien med at faren min gikk bort. Så det var egentlig mye motgang og mye mental trening. Jeg måtte fokusere og være veldig tålmodig. Nå ser jeg veldig fram til å spille fotball på KIL fremover, sier Opdal Christiansen.

19-åringer forteller mer om årene i Heerenveen:

- Det var et stort steg å ta, men jeg kom veldig godt i gang, egentlig. Jeg fikk spilt en del kamper, men så kom koronasituasjonen.

- Jeg har blitt vant til å trene på høyt nivå over tid, og blitt mer mentalt sterkt etter å ha opplevd mye motgang. Jeg har lært mye av motgangen og tror det kan gjøre at jeg tåler vanskelige situasjoner bedre i fremtiden, fortsetter Opdal Christiansen.

Den nye KIL-spilleren har spilt mot store klubber som AZ, PSV og Ajax. Han har vært med U17, U18 og U21 i Heerenveen. 

- Men på grunn av skadesituasjonen fikk jeg ikke mulighet på a-laget. Nå ønsker jeg å spille seniorfotball, og jeg gleder meg over muligheten jeg har fått i KIL nå.  

Mens Opdal Christiansen har vært i Heerenveen har han blitt fulgt opp på videregående skole av NTG Kongsvinger. 

- Det har fungert veldig bra, og det har vært veldig bra oppfølging, sier 19-åringen. 

Unggutten har et år igjen på videregående siden han tar videregående over 4 år.

- Utrolig godt miljø her

Nå er 19-åringen glad for å være på plass på Kongsvinger. Han har fått veldig bra inntrykk av klubben. 

- Det virker som et utrolig godt miljø her. Det er viktig for god prestasjon. Det er litt mer kaldt miljø i Nederland, og det er viktig for min motivasjon også. Det er hyggelig folk i laget og rundt laget.

- Hva kan du bidra med?

- Jeg er en angrepsspiller og håper å kunne bidra med farten min og bidra til artig fotball. Jeg liker å spille ving som kan bidra med fart, løp i bakrom, 1v1 og innlegg. Håper å kunne være en som bidrar med å skape sjanser. 

- Og hva er ambisjonen?

- Det er å gjøre så godt jeg kan. Vanskelig å vite, men jeg har lyst til å spille så mange minutter som mulig og etablere meg i laget. Vi får se hvordan det går, men laget ligger i en veldig fin posisjon på toppen av tabellen og jeg håper å kunne bidra til opprykk. 

Opdal Christiansen har skrevet under på en 3,5-årskontrakt med KIL. 

Fornøyd KIL-sjef

Espen Nystuen er godt fornøyd med å ha Rasmus på plass klubbens nyeste tilskudd. 

- Vi er veldig fornøyd med å få på plass Rasmus. Han har vært med på trening hos oss lenge, og viser veldig tydelig at han har lyst til å spille for oss. Det er et meget godt utgangspunkt.

- Rasmus har en veldig fin fotballfysikk med farten som sitt fremste våpen, fortsetter Nystuen. 

KIL-sjefen har trua på at 19-åringen kan bidra allerede nå, men har også en langsiktig plan for han. 

- Vi håper at vi kan ha nytte av Rasmus allerede i år. Men vi må la gutten få tid på seg før vi kan forvente altfor mye. Med tid, hardt arbeid og tålmodighet er jeg helt sikker på at Rasmus kan bli ordentlig, ordentlig god, sier han.

Opdal Christiansen har som nevnt gått på NTG Kongsvinger og fått tett oppfølging fra lærere og trenere der. Nystuen skryter av et godt samarbeid med NTG Kongsvinger. 

- Jeg benytter anledningen til å skryte av samarbeidet vi har med NTG, og den oppfølgingen Rasmus har fått der mens han har vært i Herenveen. 

- Nå gleder vi oss til å bli enda bedre kjent med Rasmus, og gleder oss å vise ham frem for Gjemselund-publikummet, avslutter KIL-sjefen. 

Annonse fra Obos-ligaen: