Slik spilles kvaliken - starter i Sandnes torsdag

KIL kapret en plass blant de seks beste i OBOS-ligaen. Det betyr at laget skal ut i kvalik.

Annonse:

Den starter borte mot Sandnes Ulf torsdag kveld. Kampstart er 18:00.

Tapet mot Fredrikstad lørdag svir litt ekstra, for et godt resultat ville sikret femteplassen på tabellen. Det ville betydd hjemmekamp på Gjemselund i stedet.

Sandnes Ulf klatret forbi da de vant mot Bryne. Men det er ikke annet å gjøre enn å riste skuffelsen av seg så fort som mulig. Nå er det blanke ark og nye muligheter. 

Og i skuffelsen over tapet, må man heller ikke glemme at nyopprykkede KIL faktisk skal spille kvalifisering om opprykk til Eliteserien etter å ha endt topp seks på tabellen.

- Sesongen er jo veldig god, og vi hadde tatt dette hvis vi hadde fått det før sesongen. Men fotball er i nuet, og man er i et hamsterhjul som går uke etter uke. Vi blir preget av siste kamp. Nå må vi bare riste av oss skuffelsen og gå på igjen. Mot Sandnes Ulf blir det en åpen og jevn kamp som vi absolutt har mulighet til å vinne. Vi må samle oss og legge en god plan, sa KIL-trener Eirik Mæland etter kampen.

Oppsettet for kvaliken ser slik ut:

  • 3. NOV: Kamp 1 18:00: Sandnes Ulf – KIL.
  • 8. NOV: Kamp 2 18:00: KFUM Oslo – Vinner kamp 1
  • 13. NOV: Kamp 3 17:00: Start – Vinner kamp 2
  • 16. NOV: Playoff-finale, 1. kamp 18:00: Nr. 14 i Eliteserien - Vinner kamp 3
  • 19. NOV: Playoff-finale, 2. kamp 16:00: Vinner kamp 3 – Nr. 14 i Eliteserien

NB! Vi har tidligere operert med 20. november som dato for den siste kampen. Mandag kom Norges Fotballforbund med en artikkel der det fremgår at dato for den i stedet er 19. november. De bekrefter at datoen er endret.


Annonse fra Obos-ligaen: