Smedplass solgt til Arendal: - Takknemlig for tiden i KIL

Andreas Smedplass er solgt til Arendal.

Annonse:

- Arendal var interesserte og ville signere meg, og jeg tenkte at det var en fin mulighet til å få spille og utvikle meg. Jeg er veldig glad for å få denne muligheten og kjøre på neste år, sier Smedplass etter å ha signert de nødvendige papirene. 

Tidligere KIL-trener Vegard Hansen har tatt over som trener i klubben, og han ønsket sterkt å ha med seg Smedplass sørover. Det gir ekstra trygghet at det er en trener som kjenner ham og vil hente ham.

- Selvfølgelig. Det er veldig fint, og jeg hadde et godt forhold til Vegard da han var her. Jeg har pratet en del med ham de siste dagene, så det blir bra.

I år vikarierte Smedplass i flere vanskelige bortekamper. Han leverte godt spill mellom stengene da KIL tok med seg ett poeng fra Fredrikstad, da det kunne blitt mer borte mot Start og i den iskalde seieren over Jerv.

Spilletid har vært det avgjørende i valget om å se seg om etter nye jaktmarker.

- Spille mest mulig fotball og utvikle meg, slik at jeg kan nå dit jeg vil.

Flisa-gutten kom til KIL på amatørkontrakt i 2017, og signerte proffkontrakt i 2019.

- Jeg har vært i A-stallen siden 2019. Det har vært fine år, med litt opp- og nedturer. Det har ikke gått helt slik jeg har tenkt. Derfor er det fint å dra videre og prøve noe nytt, men alt i alt er jeg takknemlig for tiden min i Kongsvinger.

Som lokal gutt lå det litt ekstra i det å komme hit til KIL og Kongsvinger.

- Det var jo stort, selvfølgelig. Målet mitt var egentlig å bli førstekeeper, med en gang jeg begynte på NTG. Det å spille for Kongsvinger. Det har ikke gått helt slik, og da må jeg tenke på meg selv.

Etter å ha vært på Gjemselund i årevis, blir det både rart og spesielt å ta farvel med klubben og gode lagkamerater.

- Det blir trist og rart. Nå har jeg vært i KIL i så mange år, og med alle rundt klubben og spillere, det er mange fine folk. Jeg har vært på Gjemselund hver dag i mange år. Det blir nytt og spennende, men det kommer nok til å ta litt tid før det går opp for meg at jeg ikke er i klubben lenger.

- KIL er en fin klubb, med stor interesse og et stort potensial til å nå Eliteserien. Det er en fin klubb, rett og slett, sier Smedplass.

KIL-sjef Espen Nystuen håper målvakten nå kan fortsette å utvikle seg i et nytt miljø.

- Andreas er en fantastisk fin gutt, som har vært hos oss i mange år. Vi har August Strömberg, og det har gjort at han har slitt med å bli førstekeeper. Nå må han ha spilletid og vi velger å legge til rette for det ved å hjelpe ham videre til en ny klubb. Vi ønsker alltid å bidra til at lokale gutter skal lykkes og har fått til en god avtale med Arendal, der vi får litt penger og en god videresalgsklausul, sier Nystuen og fortsetter:

- Vi ønsker at Andreas skal lykkes og vise hva han kan i Arendal. Nå kommer han også til en trener som kjenner ham godt og virkelig vil ha ham, og det er viktig.

Annonse fra Obos-ligaen: