Solid seier mot Ull/Kisa

KIL vant 2-0 mot Ull/Kisa i dagens kamp i OBOS-ligaen. KIL spilte en meget godt gjennomført bortekamp!

KIL startet kampen best uten å komme til de store mulighetene innledningsvis. Kampens to første brukbare muligheter kom imidlertid til KIL, men avslutningene satte ikke Ull/Kisa-keeper Stefan Hagerup på de store prøvene.

KIL var det førende laget den første halvtimen, men Ull/Kisa spilte seg mer inn i kampen da det nærmet seg pause. Hjemmelaget kom til sin første ordentlige sjanse etter en drøy halvtime, men Ali Ahamada sto godt plassert og reddet skuddet enkelt.

Ull/Kisa var nære scoring da de satte en heading i tverrliggeren etter en corner.

Bare sekundene etter tverliggertreffet til Ull/Kisa gikk KIL opp i ledelsen 1-0. Ali Ahamada plukket opp den løse ballen og satte i gang en kontring, hvor dårlig kommunikasjon til slutt gjorde at Eric Kitolano satte ballen i eget mål.

Begge lag gikk ut i et høyt tempo etter hvilen. KIL skapte flere gode muligheter i starten på omgangen. Jonas Rønningen skøyt et frispart i tverrliggeren drøye ti minutter inn i andre omgang, men skuddet gikk i tverrliggeren og over.

KIL har hatt god kontroll på kampen og har også styrt store deler av den andre omgangen. Derimot girer hjemmelaget opp når det nærmet seg et kvarter igjen. Ull/Kisa traff nok en gang metallet, men Ali Ahamada har hatt en god kamp og fikk avverget forsøket.

KIL satte spikeren i kista drøye ti minutter før slutt, da Harald Holter setter inn dagens andre for bortelaget. KIL vant ballen høyt i banen og Holter kunne sette ballen i mål med et godt plassert skudd.

Etter dagens andre scoring klarte ikke Ull/Kisa å skape et stort trykk på et KIL-lag som forsvarte seg meget godt i sluttminuttene. Kampen endte dermed med 2-0 seier til KIL!

Hendelser:

17. min.: Kampens første store mulighet. Jonas Rønningen mottar ballen fra skrått hold inne i Ull/Kisas sekstenmeter. Rønningen fyrer av i nærmeste hjørnet, men Ull/Kisa-keeper Stefan Hagerup er nede og redder.

24. min.: Marlinho kommer til innlegg fra sin venstre side som slår inn til Adem Güven. KIL-kapteinen slår Ull/Kisa-stopper Morten Sundli i duellen, men headingen går midt på Hagerup i Ull/Kisa-målet.

29. min.: Ull/Kisa skaper sin første ordentlige sjanse. Ballen spilles ut på høyre der Martin Trøen får god tid med ballen på hjørnet av sekstenmeteren. Trøen fyrer løs midt på en godt plassert Ali Ahamada.

40. min.: Ull/Kisa header i tverrliggeren etter en corner. Nære for Ull/Kisa.

40. min.: KIL går opp i ledelsen 1-0! Ali Ahamada plukker den løse ballen fra tverliggertreffet og skyter langt ut mot en ensom Marlinho på topp. Keeper Hagerup kommer ut for å avverge ballen, men dårlig kommunikasjon mellom keeper og Eric Kitolano gjør at Kitolano header ballen i en bue over den en fremadstormende keeperen og ballen triller inn i målet.

45. min.: En fin mulighet til KIL like før lagene går til pause. Harald Holter bryter høyt i banen, og spiller ballen gjennom til Adem Güven. Fra skrått hold prøver kapteinen å spille ballen inn i feltet, men pasningen er noe upresis og finner ingen mottaker inne i feltet.

49. min.: God mulighet til KIL. Bortelaget ruller opp et fint angrep som til slutt ender opp hos Jonas Rønningen som legger inn i feltet. Godt forsvarsspill sørger for at Marlinho ikke mottar ballen på fem meter.

53. min.: Jonas Rønningen skyter i tverrliggeren. KIL får frispark i god posisjon utenfor sekstenmeteren som Rønningen skyter i tverrliggeren og over.

70. min.: Nesten for Adem Güven. KIL-kapteinen drar seg inn fra venstre side av sekstenmeteren og prøver å curle ballen i lengste hjørne. Skuddet går like utenfor mål.

73. min.: Marlinho med en stor sjanse. Marlinho bryter høyt i banen og kommer tre mot en Ull/Kisa-spiller. Marlinho skjærer inn mot midten og har to gode pasningsmuligheter på hver side, men velger heller å avslutte selv. Skuddet fra brasilianeren blir blokkert.

75. min.: Ull/Kisa skyter i stanga. Nok en gang er hjemmelaget farlig frempå med et skudd som treffer stanga. KIL-keeper Ali Ahamada er kjapt oppe med en arm før den treffer metallet.

78. min.: Ull/Kisa har giret opp de siste minuttene og igjen er Ali Ahamada kjapt oppe med en hånd og redder ballen ut til corner.

83. min.: KIL øker ledelsen til 2-0! Ull/Kisa klarer ikke å komme seg ut av eget forsvar og KIL vinner ballen høyt i banen. Ballen blir spilt inn til Harald Holter som står plassert på seksten meter, som plasserer ballen sikkert til venstre hjørne.

89. min.: Jonas Rønningen nære ved å sette inn dagens tredje. Marlinho legger inn til Rønningen som på bakerste stolpe står umarkert. Kantspilleren fyrer løs på volley, men skuddet går like utenfor stolpen.

90. min.: Harald Holter prøver seg igjen. Iman Mafi skal ned til cornerflagget for å bruke tiden godt, men kommer seg i stedet forbi Ull/Kisa-spillerne som kommer i press og spiller ut til Güven som spiller videre til Holter. Midtbanespilleren mottar på omtrent samme posisjon som i stad, men denne gangen går skuddet over mål.

Ull/Kisa – Kongsvinger 0-2 (0-1)