Startet året med seier

KIL delte kampen mot i Elverum i to, og vant begge omgangene med 2-1.

Etter en lang og kald januar, var det endelig klart for årets første treningskamp der motstanderen har andre drakter på Gjemselund.

Elverum tok turen nedover langs Glomma, og stilte på motsatt banehalvdel.

KIL er fortsatt tidlig i oppkjøringsfasen, og det var tidlig planlagt at spillerne skulle matches i om lag 45 minutter hver seg. Derfor stilte KIL med to forskjellige lag i de to omgangene.

Fra start var det et mer rutinert og toppet lag, der et par prøvespillere fikk sjansen, mens det etter hvilen var flere av klubbens lovende unggutter som entret banen.

Det startet trøblete, da en feilpasning på egen banehalvdel ble snappet opp og en Elverum-spiller kontant banket kula i nettet bak August Strömberg. Men etter en litt famlende og unøyaktig innledning på sesongens første dans, fant KIL etter hvert noe mer rytme i trinnene og tok over det meste av begivenhetene.

2024s første KIL-mål ble satt inn av prøvespiller Peter Wilson i det 39. minutt, før Noa Williams på fint vis satte inn sin første KIL-scoring i sin første kamp minuttet etter.

Defensivt hadde laget bra kontroll utenom brøleren som ga baklengsmålet tidlig, og det kunne også blitt flere scoringer, som da innleggsforsøket fra Williams traff tverrliggeren, og også Elverum-målvakten reddet fra Martin Hellan og Wilson.

Alt i alt en ålreit gjennomkjøring for "A-laget" - som dro rett på styrketrening etter den 45 minutter lange økta.

- Det var en grei gjennomkjøring. Vi har hatt en periode med mye fokus på det defensive, og det var godt å se igjen mye av det vi har trent på. Vi er gode i press-spillet og vinner mange baller. Vi har ikke touchet helt inn på det offensive ennå, og vi merker at vi mangler en del rytme i angrepsspillet. Men det vil komme mer etter hvert, oppsummerer assistenttrener Magnus Erga - etter delvis å ha fått igjen varmen inne i trenergarderoben.

Etter sidebyttet skiftet KIL ut samtlige. Et ungt og ivrig KIL-mannskap gikk rett i angrep, og økte tidlig ledelsen til 3-1.

Jesper Grundt spilte om lag 20-25 minutter etter litt sykdom, og han puttet ballen i nettet noen minutter etter pause. Marius Aamodt Eriksen slo inn fra venstresiden, Grundt spilte vegg med Marius Damhaug og avsluttet sikkert.

Det kunne blitt både to og tre scoringer til for hjemmelaget, men det ble med Odin Høilands 4-1-scoring.

I sluttminuttene ble det noe mer rotete, og Elverum - som tidvis imponerte på Gjemselund-matta - fikk muligheten til å redusere til 4-2.

Mål: 0.1 (6.), 1-1 Peter Wilson (39.), 2-1 Noa Williams (40.), 3-1 Jesper Grundt (49.), 4-1 Odin Høiland (70.), 4-2 (85.).