Strålende erfaring i vellykket mini-turnering

Mandag var KILs Gatelag vertskap i en suksessfull turnering med Stabæk, HamKam og Raufoss som gjester.

Annonse:

Lagene, som til vanlig deltar i Østlandsserien, har på hver sin kant trent jevnt og trutt gjennom vintermånedene. For KILs del har ikke gjengen spilt kamp siden siste seriekamp i Sandefjord i fjor høst, så savnet etter å trekke på seg drakta begynte å bli stort.

De innledende samtalene om å få til en liten turnering startet opp mellom klubbene i en hyggelig passiar etter middag på Fotballstifelsens samling for gatelagsledere i tidlig i januar.

Etter litt arbeid med å finne ledig dato i hallen, og en dag som passet alle klubbene, kunne det endelig inviteres. Våre venner i de nevnte klubbene takket ja og stilte på strak arm.

KIL har hatt et solid oppmøte på trening i 2024, og sett opp mot oppstartsåret 2023 opplevd en stor økning i antall spillere. Det har naturligvis hevet kvaliteten og bidratt til at laget har tatt store steg også sportslig sett.

Det gledet vi oss til å vise frem og få bekreftet, og det ble synlig allerede i første kamp. Raufoss er kjent som et av de bedre lagene, men KIL stakk av med en 3-1-seier.

I neste kamp mot Stabæk, også de blant de aller ypperste lagene i serien, gikk det noe tråere for KIL. De røde hang absolutt med på notene, og kunne fint scoret mål selv, men med 0-1 i begge omganger trakk Bærum-laget det lengste strået.

I siste kamp var det klart for nabooppgjør mot «rivalen» HamKam. De grønne og hvite bidro med kunnskap og velvilje i vår oppstartsfase, og tonen har alltid vært god mellom klubbene når gatelagene ved flere anledninger har møttes. Men man vil jo alltid slå naboen, likevel.

Det gjorde KIL. Selv om vi havnet under 0-1 i andre omgang, slo hjemmelaget tilbake. 1-1 på straffe og 2-1 dunket inn like etterpå, utløste stor jubel hos gjengen i rødt og hvitt.

Etter en felles oppsummering gikk pokalen fra Magnor Glassverk til Stabæk foran KIL på målforskjell (jada, og på innbyrdes ...).

Tilbakemeldingene fra de andre klubbene var gode, og vi må kunne- uydmykt - tillate oss å kalle turneringen en suksess, der lagene fikk en hyggelig opplevelse, målt krefter med drakta på før seriestart og ikke minst hilst på likesinnede venner med en annen trøye.

KIL retter en takk til Stabæk, Raufoss og HamKam for trivelig besøk, til Robert Ulven Kvålshagen i HamKam for jobben som fotograf, til Gunn & Co. for maten, til Simon for bidrag, til Olav som dømte og til Geir Magne som hjalp til i Kongsvingerhallen.

Disse bidro for KIL: Jon Martin, Benjamin (1), Christoffer (3), Sabit, Remi, Leander (1), Bjørn Andre, Isse, Simen, Robel, Anwar, Joakim.

Annonse fra Obos-ligaen: