Svensk keeper på plass

KIL har signert den svenske keeperen August Strömberg.

Annonse:

29-åringen kommer fra den svenske klubben Varbergs BoIS og slutter seg til KIL fra og med i dag. 

- Det kjennes veldig bra. Ting har gått raskt etter den første kontakten mellom oss, og nå er det godt at alt er klart, forteller Strömberg etter ankomst Gjemselund. 

Foruten de tre seneste sesongene i Varbergs BoIS har Strömberg blant annet spilt for Gefle, Degerfors, Ljungskile og IFK Göteborg. Med 190 kamper i Superettan og 16 kamper i Allsvenskan de siste to sesongene er det åpenbart en keeper med god erfaring som nå ikler seg KILs keeperdrakt. 

Bedre forutsetninger enn i Varberg

KILs nysignering sier seg også enig at det kan virke overraskende å gå fra en klubb på svensk toppnivå til PostNord-ligaen i Norge.

- Det kan kanskje virke overraskende på noen. Samtidig har det har vært en utfordrende situasjon i Varbergs for meg. Det har vært mye rullering i hele laget i grunn, og for min del spilte jeg de fem første kampene i år. Etter det fikk en annen målvakt tre kamper, og etter det en tredje målvakt som har stått de fem siste, forteller Strömberg.

- Det har ikke vært en optimal situasjon for meg. Jeg har fått spilletid, men ikke den kontinuiteten man ønsker som målvakt. 

Nettopp den kontinuiteten håper August Strömberg på i sin nye klubb. For førsteinntrykket av sin nye klubbadresse er godt, og målsetningen er satt.

IMG_1696 (2).JPG
På Gjemselund: August Strömberg i KIL-drakt på sin nye hjemmebane. Strömberg tar draktnummer 1.

- Jeg har ikke vært her så lenge, men jeg sitter med et godt førsteinntrykk. Ting slår meg som veldig profesjonelt, og forutsetningene her er gode. Forutsetningene virker nesten bedre enn i Varberg - som spiller i Allsvenskan. 

Strömberg er også klar på at KILs historie ikke matcher spill i PostNord-ligaen. Det vil han gjøre noe med. 

- Jeg har skjønt at det er mye historikk her, og at man har for vane å spille på et høyere nivå, og det må jo være målet å bidra til at nettopp det skjer.

Erfaring fra toppnivå

KIL-sjef Espen Nystuen forteller om en keeper som KIL har lagt merke til over en lengre periode.

- August er en keeper vi kjenner godt fra før. Han har stått mange år i Superettan (nivå 2 i Sverige journ.anm), og de siste to årene i Allsvenskan (svensk toppnivå), forteller KIL-sjefen kort tid etter at keepersigneringen er på plass og legger til overgangen er etter KILs filosofi.

- Vi har hele tiden sagt at vi alltid leter etter spillere som vil forsterke oss. Det mener vi at vi har funnet i August, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med han, avslutter Nystuen. 

Strömberg har signert en kontrakt ut 2022 med KIL.

August Strömberg

  • Født: 28. februar 1992

  • Posisjon: Keeper

  • Nasjonalitet: Sverige

  • Aktuelt: Signert en kontrakt ut 2022 med KIL. Kommer fra den svenske klubben Varbergs BoIS som spiller i Allsvenskan.

Annonse: