Tap I Sogndal

KIL åpnet godt, men reiser fra Sogndal med null poeng.

KIL fikk den beste starten på Fosshaugane Campus da Jesper Grundt gjenvant ballen og fyrte av et skudd som gikk over alle og landet bak Renze Fij i Sogndal-målet.

Etter scoringen så kviknet hjemmelaget til og presset frem noen muligheter foran Strömberg, men KIL klarte å rydde opp i de bakre rekkene.

KIL viste at de hadde mye å by på det første kvarteret og ga ikke Sogndal en enkel start på kampen. Etter 13 minutter fyrte Harald Holter av et skudd som fikk stengene bak Renze Fij til å riste.

Selv om målsjansene manglet for hjemmelaget, så kom de mer og mer tilbake i kampen etter 20 minutter. Balltap i de bakre rekkene til KIL ga Sogndal et hjørnespark.

Kort tid etter fikk Sogndal et frispark i god posisjon rett ved KIL sin 16-meter. Strömberg gikk ut og møtte ballen, men Blårud var sterkest i lufta og headet ballen i åpent mål. Dermed stod det 1-1 etter 26 minutter.

KIL svarte med to kjappe sjanser etter utligningen. Og etterhvert var det to lag som stresset for å få den neste scoringen i Sogndal, noe som førte til en takling hvor Harald Holter pådro seg et gult kort, og Sogndal fikk et frispark rett utenfor 16-meteren. Frisparket var ikke like sterkt som det forrige, og KIL kunne roe ned. Men det tok ikke lang tid før Bringaker kom gjennom alene med Renze Fij, og returen ble satt utenfor målet.

Sogndal var offensive og presset et stressa KIL-lag. Et innlegg fra Sogndal fikk trille frem til Hoven som sto helt alene. Han benyttet muligheten og fyrte av et skudd som Strömberg ikke hadde muligheten til å ta, og 2-1 til hjemmelaget var et faktum.

Etter pausen så var det Sogndal som startet best. Men selv med flere sjanser foran mål så fikk de ikke ballen bak Strömberg.

Sogndal fortsatte å styre kampen utover i 2.omgangen, og fikk et frispark rett utenfor 16-meteren. KIL var sterkest i den situasjonen og fikk ryddet opp og sendt ballen oppover banen.

Det svingte mye frem og tilbake i sluttminuttene, og med seks tilleggsminutter så var det god tid for begge lag. Både borte- og hjemmelaget produserte sjanser, og det gikk fort mellom sjansene, men ingen klarte å plassere ballen i mål.

Begge lagene jobbet iherdig i sluttminuttene, men det ble ikke flere scoringer i Sogndal. Tre poeng ble igjen i Sogndal, og KIL måtte dra tomhendte hjem til Kongsvinger.

Sogndal – Kongsvinger 2-1 (2-1)