Taylor-overgangen gjort permanent

Første brikke i puslespillet inn mot neste sesong er på plass. Eric Taylor (21) har skrevet en treårskontrakt med KIL.

Annonse:

Taylor kom fra spill i Lillestrøm, der han i februar fikk kontrakt etter å ha imponert både på en måneds treningsopphold og i en turnering klubben hadde sett med over 150 spillere i Nigeria. 

Der var konkurransen svært tøff på sentral midtbane, og det ble vanskelig å kjempe seg til en fast plass på laget. Dermed gikk turen videre til Kongsvinger i sommer.

Han var på lån i Lillestrøm fra ghanesiske New Life Academy. KIL overtok lånet ut sesongen og sikret seg samtidig en opsjon til etter sesongen. Etter forhandlinger er KIL nå enige med New Life om at overgangen gjøres permanent.

- Jeg er veldig glad for det og ser frem til å fortsette her, sier Taylor – som vanlig smilende.

- Det har vært strålende her så langt. Jeg har gode lagkamerater og de ansatte i klubben er også fantastiske. Jeg er så glad for å være her. Nå ser jeg frem til å starte en ny sesong der vi forhåpentligvis kan kjempe om opprykk til Eliteserien.

Etter å ha startet KIL-oppholdet som en joker i kampene, har han etter hvert stadig tilrevet seg en mer sentral rolle. I mange av de viktige kampene mot slutten av sesongen var han å se i startoppstillingen.

- Det er et godt lag, og lagets og min spillestil passer godt sammen.  

Aller mest bemerket gjorde han seg likevel som innbytter, da han i Sandnes kom inn for en skadet Adem Güven, tok ansvar og limte kula i krysset. Målet sendte KIL videre til neste runde i kvaliken.

- Det var en veldig god opplevelse. Dette har vært min første sesong, og jeg mener jeg har mer å gi. Nå har jeg lært enda mer og skal jobbe hardt inn mot neste sesong. Da håper jeg på flere mål og målgivende.

(Artikkelen fortsetter under):

316616259_805434777189146_740999745496770301_n.jpg

Taylor stortrives også utenfor banen i sin nye hjemby, der han ofte kan ses smilende fra øre til øre på sparkesykkelen til og fra Gjemselund.

- Alle har vært så snille mot meg. Noen ganger når jeg går på gata, så kommer det fremmede bort og alle smiler og ler med meg. Alle er gode og ønsker å snakke med meg. Noen ganger går jeg ut med venner. Det er veldig fint og jeg er glad for å være her i tre år til.

For KIL-sjef Espen Nystuen er det hektiske dager. Flere brikker med tanke på stallsammensetningen for neste sesong er i ferd med å falle på plass.

Han er svært tilfreds med å ha landet en avtale som binder Taylor til klubben de neste tre årene.

- Vi er blitt godt kjent med Eric i tiden han har vært her. Han er en herlig fyr, i tillegg til at han er en meget lovende fotballspiller, innleder Nystuen.

Han mener 21-åringen fra Ghana har noen kvaliteter laget vil dra god nytte av de kommende årene.

- Han er svært ballsikker, god i press og en potensiell målscorer. Vi har klart å få til en god avtale med akademiet hans i Ghana.

Gjenopplev Taylors missil i Sandnes her:


Annonse fra Obos-ligaen: