Til Kongsvinger for å vinne

Få med deg hva Brattvågs trener René Skovdahl forventer på Gjemselund.

Annonse:
Foto: www.brattvag-il.no

Dansken René Skovdahl tok over treneransvaret hos lørdagens motstander i forkant av fjorårssesongen, og før lørdagens oppgjør mot KIL på Gjemselund tok vi en prat med Brattvågs rutinerte hovedtrener.

- Vi hadde en veldig god prestasjon hjemme mot Asker i første serierunde, og hadde fortjent mye mer der, men sånn er fotballen noen ganger, forteller Skovdahl. 

Brattvågs åpningskamp endte med et surt 0-2-tap på hjemmebane mot Asker, men etter det har laget fra Møre og Romsdal samlet poeng. Først uavgjort (2-2) borte mot Tromsdalen sist lørdag, før de tok sesongens første seier onsdag mot Florø. Den kampen endte med en 3-1-seier. 

- Mot Tromsdalen fikk vi med oss poeng etter en grei prestasjon, så fikk vi en opptur hjemme mot Florø. Generelt kan vi vel si oss OK fornøyd med prestasjonene våre så langt. 

I 2020 endte laget på en 6. plass i PostNord-ligaen, noe som er lagets beste prestasjon i seriesammenheng noensinne.  

- I går hadde vi 7 spillere på banen som alle er fra vårt fylke. Akkurat det er vi stolte av, og det er en slik klubb vi skal være, fortsetter Skovdahl. 

845C1A65-3FC9-4522-ACBE-AA773CAA3725.jpeg
Trenerduoen Thomas Pedersen og René Skovdahl (nr 2 og nr 3 fra venstre). Foto: Brattvag-il.no.

- Klarer vi å toppe fjorårsprestasjonen skal vi nok si oss veldig fornøyd. Vi er en liten klubb fra et lite sted med omkring 2500 innbyggere. Med begrensede ressurser, og den klare planen vi har om å være en utviklingsklubb, så er noe bedre enn hva vi oppnådde i 2020 noe vi ville vært veldig godt fornøyd med. 

I cupen har Brattvåg som bestenotering kommet seg til 4. runde, og nettopp den kampen ble spilt mot Kongsvinger i 2016. Det oppgjøret vant KIL 1-0. Det er forøvrig det eneste oppgjøret mellom lørdagens to motstandere.

Til Kongsvinger for å vinne

Brattvågs hovedtrener var tidligere Ole Gunnar Solskjærs assistenttrener i Molde i 2012 - 2014, før han ble med nordmannen til Cardiff City. Etter perioden i Wales har dansken vært innom Hønefoss, Maccabi Haifa F.C. (Israel) og FC Roskilde. Det er med andre ord en merittert trener som tar turen til Gjemselund med sitt Brattvåg lørdag ettermiddag.

- Begge lag har vel sjekket værmeldingen i forkant. Det blir varmt, og det vil selvfølgelig prege kampen. Og det blir nok en varme som vi ikke er så godt vant med her på Vestlandet, fortsetter Skovdahl.

Skovdahl er også tydelig på at det er to lag som begge vil spille en lik type fotball. Det kan sørge for en morsom kamp forteller han. 

- Kongsvinger er et godt lag, og de spiller en underholdende fotball. Det samme gjelder oss, så det er to like lag som møtes.  

Mot nåværende tabelltopp i PostNord-ligaen er uansett Skovdahl klar på at man reiser til Kongsvinger og Gjemselund med en ambisjon om å få med seg noe. Det gjelder alle kamper de går til understreker dansken. 

- Vi går til alle kamper med det utgangspunktet at vi ønsker å få med oss noe. Det gjør vi også til Kongsvinger. Tenker man annerledes så har man allerede tapt. Ambisjonen vår er klar, og vi gleder oss til lørdag, avsluttet Skovdahl. 

Annonse fra Obos-ligaen: