Tøff kamp i Ålesund

Det ble en vanskelig kamp for KIL i dagens oppgjør mot Aalesund. Kampen endte 1-0 til hjemmelaget.

Aalesund startet kampen med et høyt tempo og presset KIL-gutta godt innledningsvis i kampen. Hjemmelaget kom til flere brukbare muligheter, men uten å sette KIL-keeper Ali Ahamada på de altfor store prøvene.

Etter 12 minutter kom uttellingen for Aalesund. Jørgen Hatlehol sendte hjemmelaget i ledelsen 1-0 med et skudd via en KIL-forsvarer og i mål.

Etter scoringen hevet KIL spillet sitt og Aalesund så seg nødt til å legge seg lavere i banen. KIL kom til to gode muligheter, først ved Adem Güven og deretter ved Marlinho, men uttellingen uteble.

Aalesund tok mer over etter KILs gode periode og avsluttet førsteomgangen best. Det stod 1-0 til pause.

Hjemmelaget var nærmest scoring også etter pause, men KIL-keeper Ahamada hadde flere gode redninger som holdt KIL-gutta inne i kampen.

KIL klarte dessverre ikke å skape de store mulighetene mot et solid Aalesund-forsvar og kampen endte 1-0.

Hendelser:

5. min.: Aalesund kommer til kampens første sjanse. Hjemmelaget biter seg fast etter en corner og kommer til avslutning ved hjørnet av sekstenmeteren. En god Ali Ahamada er kjapt nede og holder ballen i fast grep.

12. min.: Aalesund går opp i ledelsen 1-0. Hjemmelaget kommer til innlegg fra venstresiden. Ballen blir slått 45 grader ut i straffeområdet, litt ut i ingenmannsland, men Jørgen Hatlehol kommer på løp fra dypet og omsider avsluttet via Martin Lundal og i mål.

24. min.: KIL nære scoring. Bortelaget får frispark i god innleggsposisjon. Ballen slås inn og treffer hodet til Adem Güven som får stå veldig alene inne i Aalesund-boksen. Headingen til KIL-kapteinen går like utenfor stanga.

25. min.: Nok en god mulighet for KIL. Marlinho mottar ballen inne i sekstenmeteren og prøver å skru ballen i lengste hjørnet med høyrefoten, men Aalesund-keeper Andreas Lie gjør en god redning.

62. min.: God mulighet Aalesund. Etter litt klabb og babb på siden i feltet havner ballen hos Aalesund-spiss Habib Gueye som fra ti meter skyter ballen utenfor mål.

77. min.: Aalesund spiller seg bra igjennom KIL-forsvaret og er nære på å komme alene med keeper. En god Edvard Skagestad leser spillet bra og får ballen ut til hjørnespark.

79. min.: To meget gode redninger Ali Ahamada hindrer Aalesund i å øke ledelsen. Først redder KIL-keeperen en heading fra kloss hold. Aalesund vinner andreballen og fyrer løs et skudd fra sekstenmeteren, men nok en gang er en fantastisk Ahamada nede og redder.

82. min.: God mulighet til kaptein Adem Güven. Et innlegg blir slått bak Aalesund-forsvaret, hvor Güven, fra skrått hold, skyter ballen over mål.

85. min.: Nok en god redning av Ali Ahamda. Aalesund fyrer fra langt hold, men Ahamada er kjapt nede og redder.

Aalesund – Kongsvinger 1-0 (1-0)