Uavgjort mot Ulf

Poengdeling mot Sandnes Ulf søndag ettermiddag.

Det ble et jevnspilt åpningskvarter på Gjemselund.  Begge lag kunne tatt ledelsen, men verken Adem Güven eller gjestenes Christian Landu-Landu hadde fininnstilt siktet.

Så fikk publikum se et par halvgode Ulf-muligheter før KIL endelig fant veien til nettmaskene igjen. Etter et fint angrep på venstresiden kunne Mac Laham sette inn 1-0. Hans første mål i KIL-trøya, og endelig fikk vi se at den annonserte «fine foten» produserte målpoeng.

Med et kvarter igjen av omgangen fikk vi igjen et glimt av naiv og ambisiøs opptreden i bakre rekker. Riffi Mandanda valgte å dra av en mann og spille kort fremfor å klarere. Kamer Qaka fikk ballen og fulgte opp med et mislykket medtak og gjestene fikk frispark på 25 meter. Det kunne kostet oss dyrt, men vi slapp unna.

Qaka viser tidvis gode ferdigheter, men i dag gjorde han mange grove feil på egen halvdel.

Mot slutten av omgangen nærmet gjestene seg scoring, men våre gutter holdt unna. Dermed tok KIL med seg en sjelden ledelse inn til pause.

Etter pause tok gjestene fra Rogaland mer og mer over. Trykket ble større og vi slet med å få til noe eget spill. Det ga oss muligheter fremover, men de store rommene ble ikke utnyttet godt nok.

Et kvarter ut i omgangen vartet Riffi Mandanda opp med en meget god redning etter et kraftfullt hodestøt av Grødem. Åpningskvarteret lovet ikke godt.

Midtveis i omgangen klarte gutta selv å skape litt trykk på gjestene. En god sjanse for Güven, noen innlegg og en corner ble fasiten. For publikum ble det noen befriende minutter uten fare for baklengs.

Men den gode KIL perioden varte ikke så lenge. Ulf var snart på farten igjen. Det ble småfarlig og gjestene kunne fått straffe med et kvarter igjen på klokka. Noen minutter senere fikk de en fortjent utligning da Skarnesgutten Kent Håvard Eriksen pirket ballen i mål etter et innlegg.

Mot slutten jaktet begge lag seiersmålet, men etter tre tilleggsminutter sto det fortsatt 1-1 på tavla. Güven kunne avgjort på overtid, men avslutningen ble for svak og keeper reddet forholdsvis lett.

En tett og tøff kamp endte med en grei poengdeling. Ikke nok for et KIL-lag som kjemper med nebb og klør for å holde plassen. Ironisk nok er det en lokal gutt som kanskje satte inn spikeren i KIL-kista med sin utligning.

Trøsten er at KIL igjen fremstår som et fotballag. Dessverre er det ikke kvalitet nok til at de jevne kampene avgjøres i vår favør.

Rødt kort:

KIL (5-3-2): Riffi Mandanda - Fredrik Pålerud, Edvard Skagestad, Per-Magnus Steiring (Markus Aanesland fra 87.min.), Christian Røer (Ville Jalasto fra 61. min.), Victor Grodås - Kamer Qaka, Even Bydal, Mac Laham (Harald Holter fra 79. min.) - Adem Güven, Martin Hoel Andersen.

Benk: Andreas Smedplass, Herman Solberg Nilsen, Ville Jalasto, , Ludvig Langrekken, Markus Aanesland, Gyuwahn Lee, Ridouan Essaeh, Jesper Grundt.

Hendelser:

8. min: Gjestene spiller seg til kampens første corner. Den går over duellen foran mål og ned i beina på Christian Landu-Landu. Han setter ballen utenfor. Stor sjanse.

12. min: KIL med dødball ute på kanten. Mac Laham feier den fint inn og Aden Güven kommer så vidt på ballen, men ikke nok til at den skifter retning. Dermed går den nesten rett på keeper.

19. min: Ut av ingenting får Ulf nok en mulighet. Det legges høyt inn fra kanten og Magnus Grødem vinner luftduellen med Christian Røer. Headingen går i tverrliggeren.

22. min: Nytt innlegg fra ulf. Denne gangen langs bakken. Ei lita tå fra Even Bydal og et dårlig mottak fra Andre Sødlund redder KIL. Edvard Skagestad får klarert på straffemerket.

24. min: 1-0: Adem Güven spilles fint opp av Christian Røer. Rett innenfor hjørnet av sekstenmeteren tar han ned ballen og triller den til Mac Laham. Midtbanespilleren kommer på et godt løp inn i boksen. Laham klinker ballen inn i det nærmeste hjørnet fra ti-tolv meter.

29.min: KIL med innlegg som blir småfarlig. Gjestene følger opp med en dårlig klarering som gir Even Bydal en skuddmulighet. Han brenner til, og keeper må slå til corner. Resultatløs.

24. min: Qaka og Bydal roter på midtbanen og gjestene konterer. Innlegg og heading like utenfor.

40. min. Martin Hoel Andersen drar seg fint inn foran sin mann og skyter fra rundt tjue meter. Keeper gir en retur og der kan Even Bydal bredside inn 2-0, men han treffer på leggen og ballen fyker langt over.

43. min: Ken Håvard Eriksen spilles gjennom, men er unøyaktig. Edvard Skagestad utnytter det og får avverget.

60.min: Gjestene kommer seg frem på sin høyreside og får lagt inn. Magnus Grøden header godt, men Mandanda tar frem en flott redning.

70.min: Güven spilles opp og kommer litt skrått mot keeper Aslak Falch. Spisser skyter godt fra snaut femten meter, men keeper får slått til corner.

76.min: Gjestene med smart innlegg. Ville Jalasto får klarert til corner. Etter corneren roper gjestene på straffe, men dommeren vinker spillet videre. Kamer Qaka var først på ballen, men i den situasjonen er det nok mange dommere som ville pekt på straffemerket. Hva VAR ville sagt er vel like uvisst.

83. min: 1-1: Gjestene løfter inn i boksen og etter et par dueller der vi ikke får klarert får Kent Håvard Eriksen pirket inn utligningen.

90.+2 min: Markus Aanesland legger inn til Güven. Spissen avslutter, men keeper redder. God sjanse.