Tilbake i KIL!

Etter 10 år ute er det klart. Kongsvingergutten Lars Christian Krogh Gerson vender hjem. - En drømmesignering.

Annonse:

31-åringen og familien vender snuta hjemover til Kongsvinger, og den rutinerte spilleren har signert en kontrakt som gjør han til KIL-spiller ut 2024. Etter dette er planen at han går over i en trener/leder-rolle i klubben. 

Kongsvingerkaren som gikk hele veien gjennom KIL-systemet fra barndomsår helt til debuten for KILs A-lag i 2008 gleder seg stort over å endelig være tilbake der det hele startet. 

- Det var litt spesielt å komme inn her. Man har jo tenkt på dette en liten stund nå, men det var hyggelig å se flere kjente ansikt når man kom inn dørene her, forteller Krogh Gerson.  

- Mye er det samme, men mye er jo også bedre her har jeg hørt. Så ser jeg jo at det er hengt opp litt flere lagbilder i Peisestua, ler den vaskeekte KIL-gutten. 

Siden overgangen fra KIL til Norrköping i forkant av 2012-sesongen har det i all hovedsak handlet om Allsvenskan-fotball for 31-åringen, og midtstopperen kan notere seg for hele 216 kamper i den svenske toppdivisjonen. I tillegg kan man ikke unngå å nevne at han har hele 85 landskamper for Luxembourg. Det er med andre ord en rutinert fotballspiller som nå vender hjem. 

Du fyller snart 32 år, men det er fremdeles mye fotball igjen i deg?

- Jeg håper jo det. Jeg synes jo det er veldig gøy fortsatt, selv om ikke 2021 ble som jeg håpet på så er jeg veldig revansjesugen. Og veldig lysten på å vise meg fram i Norge igjen, fortsetter Lars.

I februar i 2021 signerte han for den spanske nivå tre-klubben Racing Santander. Etter noen måneder i Spania returnerte Krogh Gerson til norsk fotball igjen i mai da han signerte for Brann. Her ble oppholdet preget av skader, og når først debuten for Bergenslaget kom måtte han ut etter kun ni minutt. Nå er Krogh Gerson klar for å vise seg fram i KIL-trøya - for første gang på over 10 år. 

kil3 (2).jpg
Lars Christian i aksjon for Luxembourg. Det har etter hvert blitt hele 85 A-landskamper for 31-åringen, noen av de også med kapteinsbindet for "Løvene". Foto: Jo Raabe.

- Jeg har jo fått med meg noen erfaringer fra jeg var her sist. Samtidig har jeg tatt et steg ned på banen. Det er jo som midtstopper jeg skal bidra som her, men jeg kan jo bidra andre steder på banen også, fortsetter den rutinerte 31-åringen. 

Hva forventer du av returen til KIL?

- Jeg forventer jo at man har en progresjon under tiden min her, og at prosjektet driver fremover. Så får man se hva ting ender opp i, men det er viktig å bygge videre på den positiviteten fra i fjor. Da tror jeg det kan bli ganske bra her. Jeg har veldig troen på prosjektet, fortsetter Krogh Gerson som ikke er helt klar for å bli med for fullt i KILs sesongoppkjøring helt enda. 

IMG_9837 (2).JPG
Tilbake til Glommas bredder. Lars Christian Krogh Gerson er igjen klar for KIL.

I debuten sin for Brann mot Viking i fjor høst måtte han ut etter å ha skadet lysken helt i åpningsminuttene. 

- Jeg sklei litt på den vannfylte banen og skadet lysken. Den ble operert i november. Nå er det litt igjen før jeg kan spille fotball igjen. Målsetningen er å spille fotball igjen i februar, men det viktigste er å ikke stresse for mye, fortsetter Lars. 

Og den dagen kroppen er klar gleder KILs nyeste signering til å igjen få på seg KIL-tøyet og spasere ut til kamp på Gjemselund. 

- Det blir veldig gøy, avslutter Krogh Gerson. 

- En drømmesignering

KIL-sjef Espen Nystuen er også fornøyd med å ha blitt enig med Krogh Gerson rundt en kontrakt. Først som spiller, men på sikt også en viktig bidragsyter utenfor banen. 

- Lars Christian er helt enkelt en drømmesignering for oss. Han har levert på et høyt allsvensk-nivå over mange sesonger, og var en storsignering for Brann i fjor - dessverre så gikk det galt med skader der, men vi vet at han fremdeles har mye fotball i seg, og vi gleder oss over å ha han tilbake i KIL, forteller Nystuen om årets første spiller som tar turen inn portene på Gjemselund.

At Krogh Gerson "vender hjem" til Gjemselund og Kongsvinger er også helt etter den langsiktige strategien KIL ønsker å opprettholde. 

- Vi tenker langsiktig rundt spillerutviklingen vår. Vi vil utvikle spillere, la de reise ut for å få erfaring, og etter noen år vekk fra Kongsvinger returnerer de til KIL og byen. Denne gang med nye erfaringer og rutine. Samtidig vil de være viktige bidragsytere til å ivareta den gode kulturen vi har i KIL. At Lars Christian nå er en av de som kommer tilbake er helt perfekt og i tråd med vår strategi. 

Lars Christian Krogh Gerson

  • Født: 5. februar 1990

  • Posisjon: Forsvar

  • Aktuelt: Returner til KIL

  • Tidligere klubber: Kongsvinger, IFK Norrköping, GIF Sundsvall, Racing Santander og Brann.

Annonse fra Obos-ligaen: