- Vi må score på sjansene

Martin Tangen Vinjor gleder seg til morgendagens oppgjør mot Jerv. Og nå skal sjansene settes.

Annonse:

KIL har gjennomført sin siste økt før morgendagens kamp mot Jerv. Og Martin Tangen Vinjor legger ikke skjul på at alle tre poengene nå skal bli igjen hjemme på Kongsvinger.

- Det er en kamp vi skal vinne. Det er det som er fokuset nå, forteller Tangen Vinjor etter fredagsøkta i en fint høstvær på Gjemselund.

I det motsatte oppgjøret på bortebane i august endte det hele med 1-1, og poengdeling for lagene. Martin er også klar på at man hadde fortjent mer den gangen.

- I den kampen så fortjente vi alle tre poengene. Men vi klarte ikke sette de sjansene vi skapte, og det er det som blir viktig nå. Vi må score på de sjansene vi får, og tette igjen bakover.

I en annen kamp KIL slet med å sette sjansene sin var også i forrige seriekamp. Den gangen mot Strømmen, og Martin var kanskje den som var nærmest nettkjenning.

Har du øvd på avslutninger den siste uka?

- Ja, jeg har det, ler midtbanespilleren og skyter raskt inn at han var ganske skuffet over at han ikke satt de mulighetene han fikk sist søndag.

- Jeg får se på det positive i at jeg kommer til muligheter. Det kommer til å skje i morgen også, og da handler det om å sette ballen i mål, fortsetter han.

600 tilskuere

Fra og med morgendagens hjemmekamp er det også åpnet for flere tilskuere på Gjemselund. I første omgang 600 stykk, og Martin tror akkurat litt ekstra støtte på tribunen kan vippe kampen i KILs favør:

- Det er deilig med flere publikummere. Vi håper på at flest mulig tar turen. Det med litt ekstra støtte hjelper alltid, så får vi som skal utpå banen gjøre jobben der i tillegg, avslutter den sympatiske 21-åringen.


- Fandenivoldskhet

En annen som var på plass under fredagsøkta på Gjemselund var supporteren Erling Håkenstuen. Han får sett de fleste øktene på Gjemselund, og har tro på at det som har skjedd på Gjemselund den siste tiden vil gi gevinst fremover:

- Jeg har merket en endring på treningene etter at Espen kom inn. Det har vært tenning på øktene, og jeg tror kanskje lederstilen til Espen passer gruppa bra, forteller Erling.

Med en svært utsatt posisjon på tabellen, og en form som tilsier at høsten blir tøff så har mange kritikere begynt å snakke om PostNord-ligaen for KILs vedkommende. Akkurat det er ikke Erling enig i.

- Jeg er ikke med på at vi er klare for 2.divisjon som mange sier. Det er mange kamper igjen å spille om, og vinner vi minst seks av de så er vi sikre tror jeg. Med nye spillere inn som jeg ser er gode så blir vi vanskelig å møte, fortsetter Erling.

IMG_6839
Fast innslag på Gjemselund: Erling Håkenstuen ser nesten alle KILs økter. Han har merket en endring den siste tiden.

- Vi får håpe Kamer Qaka kan komme inn og bidra, han er en spennende spiller har jeg sett på treningene. Han får sørge for noen gode baller oppover mot Adem så blir det nok mål, fortsetter Håkenstuen og legger til at KIL-kaptein Adem Güven har blitt brukt feil i årets sesong.

- Han har ikke alltid blitt brukt helt riktig. Og han har fått for lite av de ballene han trenger for å være best mulig. Samtidig så preges jo han også av at laget har gjort det så dårlig.

Fast innslag på Gjemselund

Erling ser nesten alle KILs treninger på Gjemselund. Og trekker fram spesielt en ting han har savnet på mange av øktene.

- Det er fandenivoldskhet. Litt mer tenning og engasjement er noe vi trenger. Samtidig har jeg sett mer av det den siste tiden, så får vi håpe litt av det er det som trengs. Vi får se i morgen om det har hatt noen påvirkning.

Og Håkenstuen er forsiktig optimist i forkant av morgendagens viktige oppgjør mot Jerv:

- Kommer man i gang ordentlig, får til sitt spill og får til 1-0 tidlig så går det går vei, avslutter KIL-supporteren.

Annonse: