Vond smell etter to baklengs på tre minutter

KIL ledet kampen og hadde grei kontroll til pause. Så raknet det i andre omgang.

Start - KIL 2-1 (0-1)

Med to røde kort i forrige kamp, tvingte det seg frem noen endringer i startelleveren til søndagens svært viktige oppgjør på Sør Arena. I tillegg sto kaptein Adem Güven over med en liten skade, i likhet med Kristian Jahr.

Andreas Smedplass ble kastet til ulvene i August Strömbergs fravær mellom stengene, og lysluggen kom fra det med æren i behold, akkurat som han gjorde i bortekampen mot Fredrikstad tidligere i sesongen.

Han kan ikke lastes for baklengsmålene, leverte en veldig god redning på en bra Start-sjanse og kom selv til en god mulighet da han ble med opp på corner da KIL jaktet utligning på overtid.

For det så ålreit ut med KIL-øyne da hjemmelaget ble pepet av banen etter 45 minutter. Etter en omgang med få målsjanser begge veier, med tett og jevnt spill, ledet KIL 1-0 til pause.

Elias Myrlid puttet ballen i nettet etter en kort corner.

(Artikkelen fortsetter under):

I andre omgang snudde kampen i løpet av tre marerittminutter. Først var det en tapt duell foran mål etter innlegg fra venstre, og så passivt forsvarsspill, som tillot Start å score to ganger og gjøre frustrasjon om til glede for hjemmelaget.

Fra benken forsøkte trenerne seg med å gjøre noen grep etter at laget havnet under. Et trippelbytte ble gjennomført, og Hoel, Holtan og Taylor kom inn på banen.

KIL slet med å skape det helt store utover i omgangen, og hjemmelaget stoppet de forsøkene gjestene kom med.

Vegard Moberg og Andreas Smedplass kom til gode sjanser i jakten på utligning på overtid, men det gikk ikke veien.

I andre kamp på rad mistet KIL ledelsen. Igjen endte det med sviende tap i en nøkkelkamp.

Nå venter en helg uten kamp, før det er bortekamp mot Jerv i neste serierunde om to uker.

Mål: 0-1 Elias Myrlid (21.), 1-1 (59.), 2-1 (62.).

Slik stilte KIL: Andreas Smedplass - Martin Hellan (Haga fra 90.), Fredrik Holmé, Victor Grodås, Mats Haakenstad - Vegard Moberg, Harald Holter, Jesper Grundt (Taylor fra 69.) - Ludvig Langrekken (Hoel fra 69.), Elias Myrlid (Holtan fra 69.), Martin Tangen Vinjor.

Innbyttere: Mats Lindegaard, Daniel Lysgård, Matias Aadnøy, Marius Aamodt Eriksen, Mikael Harbosen Haga, Joacim Holtan, Martin Hoel Andersen, Eric Taylor, Rasmus Opdahl Christiansen.