Wennberg: - Det er en ære

29 år gamle Johan Wennberg er et godt kjent navn for KIL-fansen. Nå går Arvika-karen inn i en rolle som assistenttrener og toppspillerutvikler.

Annonse:

Johan Wennberg har som kjent flere sesonger bak seg som spiller i KIL, og i forkant av fjorårssesongen returnerte svensken til Kongsvinger etter et opphold i Florø. Og etter 1 år som trener for KIL 2 går 29-åringen nå inn i en rolle rundt KILs A-lag.

- Det føles fantastisk. Det er en ære å få denne muligheten. Jeg gleder meg ekstremt til å komme skikkelig i gang, og for å legge ned en enorm innsats for denne klubben som ligger tett på hjertet mitt, fortalte en fornøyd Wennberg kort tid etter at det var klart at han går inn i en ny rolle i klubben.

Svensken har kombinert spillerkarriere med treneroppdrag siden han kom til KIL i 2015. Han har blant annet vært tilknyttet KIL-akademiet, fotballskole og vært trener for ungdomslag i KIL Fotball. I tillegg var han trener for Florø 2 i 2019, og som kjent for KIL 2 i 2020. Og på spørsmål på hvordan han kan beskrive seg selv som trener så er svensken klokkeklar.

- Jeg ekstremt engasjert. Jeg har lyst til å få spillerne til å tro på seg selv. 

Wennberg legger heller ikke skjul på at det at han kjenner klubben godt sørger for at man raskere kan gå rett på sak. Det samme tror han er en fordel for klubbens nye hovedtrener, Eirik Mæland. Som han gleder seg til å jobbe tettere sammen med. 

IMG_1160
- Det føles fantastisk. Johan Wennberg legger lite i mellom da han beskriver sin nye rolle i KIL Toppfotball. Svensken er nå klar som klubbens nye assistent og toppspillerutvikler.

- Jeg gleder meg enormt til å jobbe tettere med Eirik. Han kan mye, og jeg føler vi kommer godt overens etter å ha samarbeidet mye rundt KIL 2 i fjor. Nå tar vi et steg opp begge to, og det blir lærrerikt, men en veldig spennende utfordring. Eirik kjenner spillergruppa fra før han også, og det tror jeg bare er en fordel.

Tidligere lagkamerater

Wennberg signerte for KIL i 2015, og var blant annet delaktig i cupeventyret året etter. Det betyr at 29-åringen nå går inn som lederen til flere av de som en gang var hans lagkamerater. Akkurat det tror ikke svensken byr på utfordringer.

- Jeg vet hvordan spillerne fungerer, og jeg tror det kan være en styrke. Samtidig mener jeg at jeg kan bidra på en positiv måte med tanke på det å kunne få ut det aller beste ut av hver enkelt. Nå har vi blikket rettet mot kommende sesong, og jeg ivrer etter å komme skikkelig i gang. 

kils2
KILs trenerteam: Her ved assistent og toppspillerutvikler Johan Wennberg og hovedtrener Eirik Mæland.

Kombinert rolle

I tillegg til rollen som assistenttrener for KILs a-lag i PostNord-ligaen den kommende sesong så skal Wennberg utfylle rollen som klubbens toppspillerutvikler. I tillegg fortsetter den tidligere midtbaneeleganten i rollen han har hatt som sportslig leder for KIL Fotball. 

- Det er jo arbeidsoppgavene mine i KIL Toppfotball som endres. Ellers er ting uendret i rollen min i KIL Fotball. Rollen der trives jeg veldig godt med, og jeg føler etter et år med en fot i hver klubb at jeg fremdeles lærer mye. Det er jeg sikker på gir meg fordeler i alle rollene jeg skal utfylle den kommende tiden. 

Annonse fra Obos-ligaen: