Trenerkurs: Grasrottreneren del 1

KIL Toppfotball og KIL Fotball inviterer inn til trenerkurs: NFF Grasrottreneren del 1 over en uke i slutten av oktober og starten av november.

Annonse:

KIL Toppfotball og KIL Fotball inviterer trenere til NFF Grasrottreneren del 1 - som er første steg på vegen til NFF Grasrottrenerutdannelsen. 

Kurset retter seg mot trening av barn. Omfanget på kurset er totalt 16 timer inkludert e-læring, klasserom og praksis. 

- Vi skal innom barnefotballens verdigrunnlag, planlegging av aktivitet og hvordan man veileder aldersgruppen 6 til 8 år, sier Erik Gusterud i KIL Toppfotball. 

Kurset strekker seg over 3 x 4 timer som dekker teori/diskusjon i klasserom og praksis. Obligatorisk e-læring kommer i tillegg. 

Kursdetaljer

  • Når: Tirsdag 27. oktober, torsdag 29. oktober og tirsdag 3. november
  • Tid: Klokka 17.30 - 21.30
  • Sted: Kongsvingerhallen

Kurset gjelder kun for lokale trenere. Det koster kr. 300,- pr. deltaker som faktureres klubben. 

Simen Aasvestad, Erik Gusterud og Johan Wennberg er veiledere på kurset i tillegg til flere ressurspersoner fra KIL Toppfotball og KIL Fotball.

Trenerkurset arrangeres i samarbeid med NFF Indre Østland, og er en del av samarbeidsmodellen til KIL og de lokale klubbene - Prosjekt hel ved. Hovedpartnere er Melby Maskin, Veflen, Kiwi og Umbro.

Felles forståelse

KIL Toppfotball har en målsetning om å skape en felles forståelse for spillerutvikling i hele distriktet, og i tillegg utdanne flere kvalifiserte trenere i barne- og ungdomsfotballen. 

Dette trenerkurset er en del av den prosessen.

- Dette er en møteplass som har ekstremt stor verdi for lokalfotballen - både for trenere og spillere. Vi har en fagplan vi ønsker skal brukes som et verktøy i hele distriktet, sier Erik Gusterud i KIL.

- Kurset passer for alle som er involvert i fotball, men spesielt for de som jobber eller skal jobbe med alderstrinnet 6 til 8 år, sier Johan Wennberg, som kombinerer arbeid i KIL Toppfotball og KIL Fotball.

Den tidligere KIL-spilleren fortsetter:

- Vi har dyktige trenerveiledere på plass, og håper å legge til rette for et kurs som gir stor praktisk verdi for deltakerne. 

NFF Grasrottreneren del 1 har følgende læringsmål:

  • hvordan klubben og treneren skal samarbeide for å skape god barnefotball, herunder klubborganisering for god differensiering og jevnbyrdighet
  • hvordan trening og kamp skal planlegges, organiseres og gjennomføres for å holde ungene i flytsonen slik at det blir god og riktig aktivitet, og dermed trivsel for barna
  • hvordan man skal opptre og veilede slik at alle skal trives
  • hvilke fotballaktiviteter som både er motiverende og som gir læring på dette aldersnivået (6-8 år)

Påmelding

Påmelding skjer via skjemaet under:

Annonse: