eSport: KIL er videre til sluttspillet i eSerien

På torsdag ble Gruppe D i Altibox eSerien spilt. Behar Kovaci og Martin Thuve så lenge ut til å havne på den sure fjerdeplassen, men etter en fantastisk bra siste kamp klarte gutta å ta seg videre til sluttspillet!

Annonse:

Det var knyttet en del nerver til den siste gruppespillsdagen, hvor Gruppe D skulle avgjøres. Det var på forhånd spådd til å bli en meget jevn gruppe hvor samtlige lag kunne utfordre om plassene til henholdsvis sluttspill og playoff. Denne spådommen skulle vise seg å stemme, og det ble dramatikk helt til siste spark på ballen. 

Startet dårlig 

Behar Kovaci, debutant i eSerie-sammenheng, og Martin Thuve, en rutinert spiller i FIFA-sammenheng, startet Gruppe D uten å sanke poeng. I første kamp skulle KIL-gutta møte Ranheim, laget som gikk seirende ut av seedingturneringen på SpillEXPO. Det var dermed knyttet store forventnigner til Ranheim-gutta denne sesongen, og de ble sett på som laget som kunne vippe Vålerenga ned fra tronen.  

Kovaci på sin side imponerte stort i sin første kamp, der han slo Sondre Voktor 2-1 i første kamp, og dermed ga lagkamerat Thuve et godt utgangspunkt. Martin på sin side brukte litt tid på å komme i gang, og måtte gi tapt 3-1 mot Johan Færaas, som mange hevder er i sin livs form for tiden. Første kamp ender dermed med et knepent 4-3 tap mot Ranheim.  

IMG_5890
Martin Thuve var ikke helt fornøyd med hvordan han startet dagen, men glad for at han klarte å heve spillet sitt utover dagen.

I kamp nummer to var det Viking som sto på motsatt banehalvdel, som også var et lag det var knyttet store forventnigner til etter en noe svak sesong i forrige sesong av eSerien. Behar Kovaci fortsatte det gode spillet fra den forrige kampen, og kjørte til tider over sin motstander, Henrik Bjørøen. KIL-spilleren fikk ikke ballen inn i nettet, og oppgjøret endte 0-0. Det var nå opp til Thuve å hente hjem poeng. Slik ble det imidlertig ikke. KIl-spilleren møtte NM-finalist Chris-Andre Skogland som er i en forrykende form for tiden, og oppgjøret endte til slutt hele 7-2 til Viking i en vanvittig kamp. Det er bare å ta av seg hatten for Viking-spilleren som viser at han er en av landets absolutt beste FIFA-spillere. 

Uhyre spennende mot slutten

KIL lå på femteplass før de to siste kampene, med dårligst målforskjell av samtlige lag. Neste motstander var Sarpsborg 08, som hadde vunnet alle sine kamper tidligere på dagen, og kunne med poeng mot KIL sikre gruppeseieren. Det var dermed duket for et spennende oppgjør der begge lag trengte poeng. 

Behar Kovaci imponerte mange med sin debut i eSerien denne dagen, og gjorde også en meget god kamp mot Sarpsborg 08-spiller Tobias Testad. Kovaci ledet lenge 3-1, men to sene scoringer av Testad reddet uavgjort i første kamp, 3-3. Martin Thuve og Cato Jenssen fortsatte der makkerne sine slapp, og spilte uavgjort, 2-2. Stilling ble dermed 5-5, noe som begge lag sa seg greit fornøyd med. Sarpsborg 08 tok gruppeseieren, og KIL hadde fortsatt mulighet til å ta den siste playoff-plassen.

KILs siste kamp for dagen var mot Nest Sotra, laget som lå likt med KIL på poeng, men hadde et minusmål mindre. KIL var dermed avhengig av å slå Nest-Sotra, samtidig som Ranheim måtte tape mot Viking i siste kamp, dersom muligheten til å få playoff skulle være til stede. Og for noen kamper vi fikk. 

IMG_5914
Behar Kovaci har all grunn til å være fornøyd med sin debut i Altibox eSerien, og imponerte mange med sine gode resultater.

Behar Kovaci gikk ut i et forrykende tempo, og scoringene rant inn for den nye KIL-spilleren. Kovaci ga seg ikke før det sto hele 7-1 i målprotokollen. Han hadde hentet inn målforskjellen ene og alene på en kamp. Martin Thuve fikk på mange måter bare en transportetappe i sin kamp, men gjorde jobben og vant sin kamp 2-1. Dermed ble det 9-2 sammenlagt. 

KIL gjorde sin del av jobben og var avhengig av at Viking tok seieren mot Ranheim i siste kamp, for at playoff-plassen skulle sikres. Viking gjorde den nødvendige jobben og vant oppgjøret 4-3, og KIL var dermed klare for sluttspill! 

Sluttspill i Bergen 6. - 7. desember

KIL hadde som målsetning før sesongen å være med å kjempe om plassene som ga sluttspill eller playoff. Behar Kovaci er fornøyd med at de klarte å innfri. 

- Det føles veldig godt å kunne si at vi skal til Bergen for å konkurrere i playoffen. Vi hadde håpet på dette i forkant, og vi greide å gjennomføre det. For min egen del synes jeg det går ganske bra. Jeg er ubeseiret i dag, noe som er veldig godt å kunne si. Vi møter veldig mange gode spillere her i dag, så det er en bra prestasjon å gå videre fra denne gruppa. Det så lenge ut til at vi ikke skulle klare det, men jeg sa før den siste kampen at vi ikke skal ryke ut på målforskjell, så vi skal gi det et årlig forsøk. Likevel hadde jeg ikke forventet at det til slutt skulle bli 9-2, forteller Kovaci. 

Lagkamerat Martin Thuve er ikke helt fornøyd med egen innsats, men er likevel tilfreds med å gå videre til playoffen. 

- Først og fremst vil jeg bare hylle Behar i dag. For en spiller han er. Han kommer hit som debutant, og har egentlig aldri vært med på noe sånt før. Også kommer han hit og går ubeseiret gjennom dagen, og det mot meget gode FIFA-spillere. Det er bare å ta av seg hatten for det han gjør i dag, sier Thuve. 

Før han fortsetter: 

- Det er ikke helt min dag i dag. Jeg kommer dårlig ut med to tap i kampene mot Ranheim og Viking. Den mot Viking er spesielt dårlig. Likevel presterer jeg ofte som best rett etter at jeg har gått på en real smell. Det syns jeg kommer godt frem i kampen mot Cato, som rett og slett har hatt en strålende dag og hadde tre strake seire før han møtte meg. Likevel er dette ekstremt motiverende for meg, og jeg skal legge inn mange timer med trening nå før playoffen i Bergen, kunne en reflektert Martin Thuve fortelle etter kampene. 

I playoffen skal KIL ut mot Sandes Ulf, som tok en sterk andreplass i Gruppe C med lag som Mjøndalen, Vålerenga og Strømsgodset. Playoffen skal spilles på Det Akademiske Kvarter i Bergen fredag 6. desember, med sluttspill lørdag 7. desember. 

IMG_5943
Programleder Eirik Fure var en av mange som ble litt overrasket over at KIL tok seg videre til playoff.

Kvartfinalene i playoffen begynner 15:00, mens semifinalene begynner 18:00. 

Kampene kan som vanlig bli sett gratis på dplay.no, og også inngangener gratis for tilskuerne. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: