eSport: NM i FIFA

Forrige helg representerte Behar Kovaci og Martin Thuve KIL i NM-sluttspillet som gikk av stabelen på Ullevaal.

Annonse:

Forrige lørdag ble Norgesmesterskapet i FIFA 20 arrangert på Ullevaal. Begge våre spillere, Behar Kovaci og Martin Thuve kvalifiserte seg til NM-sluttspillet, gjennom en tidligere kvalifisering. Håpe for begge to var selvsagt å gjøre det best mulig, men anså også dette som en god forberedelse inn mot gruppespillet i eSerien, som skal avgjøres torsdag 28. november.

Høyt nivå 

Nivået på de deltakende spillerne var svært høyt, og en rekke av utøverne som representerer sine klubber i eSerien var å finne også i NM-sluttspillet. På forhånd var begge de to Vålerenga-spillerne, Magnus Myrhaug Kristiansen pg Arkan Resul sett på som store favoritter til å gå hele veien. Regjerende norgesmester Anders Rasmussen var osgså blant storfavorittene til å gå hele veien. 

Alle de tre favorittene gikk også  igjennom gruppespillet uten de store problemene, og var dermed klare for utslagsrundene. Begge våre spillere Kovaci og Thuve gikk også videre fra sine respektive grupper, noe de begge var godt fornøyde med. 

- Nivået på samtlige spillere som er med her er høyt. På en måte er det en prestasjon i seg selv å komme ut av gruppespillet, men samtidig har vi høyere ambisjoner enn det. Vi vil gå så langt som mulig, kunne en offensiv Behar Kovaci si etter gruppespillet. 

Tapte mot norgesmesteren

Begge våre spillere gikk offensive ut etter avansementet fra gruppespillet, men for Martin Thuve sa det stopp i 32-delsfinalen. 

- Det sa dessverre stopp i denne kampen. Jeg var ikke god nok i dag, så enkelt er det. Jeg tapte mot en som var bedre enn meg i dag, men samtidig seg jeg på dette som gode erfaringer og en god trening inn mot gruppespillet i eSerien. Det lover jeg at hvertfall jeg skal komme sterkere tilbake, forteller en tydelig skuffet Martin Thuve. 

For Behar sin del, gikk det noe bedre. KIL-spilleren vant sin kamp i 32-delsfinalen, og gikk dermed videre til 16-dels finalen, der motstander var Vålerenga-spiller Magnus Myrhaug Kristiansen. En meget tøff motstander for Kovaci, som dessverre måtte gi tapt for Kristiansen, som gikk helt til topps og er den nye norgesmesteren i FIFA. 

- Jeg er selvsagt aldri fornøyd med å tape. Det er alltid surt. Likevel møter jeg Norges beste FIFA-spiller i dag, og når man først skal tape så er det greit å tape mot den spilleren som vinner hele turneringen. Magnus er utrolig god, og jeg har noe å strekke meg etter dersom jeg skal utfordre ha neste gang. Men uansett har dette vært en god erfaring for min del, og jeg føler jeg står sterkere inn mot gruppespillet i eSerien der vi forhåpenligvis klarer å gå videre, enten ved å vinne gruppa eller via playoff, forteller Behar Kovaci.  

Annonse fra Obos-ligaen: