eSport: Jerv vippet Vålerenga ned fra tronen

Det ble en meget nervepirrende dag i sluttspillet i eSerien. Jerv gikk til slutt av med seieren, da de slo overraskelseslaget Raufoss i finalen.

Annonse:

Sluttspillet i eSerien gikk dessverre uten KIL denne gangen, men sett utifra forventningene før sesongen, så er playoff et resultat både klubben og spillerne ser seg godt fornøyd med. Vi har tatt store steg fra forrige sesong, og vi skal ta nye steg inn mot neste sesong. 

Vålerenga røk ut i kvartfinalen 

Det var i forkant knyttet store forventninger, som tok seg til sluttspillet gjennom playoff etter et noe skuffende gruppespill. Likevel tok de seg greit gjennom playoffen, der de slo Jerv 6-5 etter en meget nervepirrende kamp. Neste kamp var som kjent mot oss, og der gikk de også seirende ut og sikret dermed en plass i kvartfinalen. 

Der ventet Sarpsborg 08, som gikk ubeseiret gjennom gruppespillet. Likevel var det forventet at de ville få en meget tøff kamp mot regjerende mester Vålerenga. I eSerie-sammenheng har Vålerenga tidligere skuffet noe etter forventningene, og spillet deres har ikke stemt til forventningene. Slik ble også tilfellet i dagens kvartfinale. 

I den første kampen skulle Arkan Resul møte Cato Jenssen. Jenssen har hatt et meget godt gruppespill, og Sarpsborg-spilleren har virkelig satt sitt navn på kartet med sine prestasjoner. Kampen ender 2-2, i en kamp hvor Resul dominerte mye av banespillet, men Jenssen var god i de avgjørende øyeblikkene og sikret dermed uavgjort. 

I returoppgjøret skulle Tobias Testad opp mot Markus Dyrhaug Kristiansen, Norges kanskje aller beste FIFA-spiller. Det ville bli et meget tøft oppgjør for Sarpsborg 08-spilleren. Imidlertid soilte Testad en meget god kamp, og nedsablet Kristiansen som ikke fikk det til å stemme. Sarpsborg-spilleren vant kampen 2-1, og Vålerenga hadde allerede røket ut i kvartfinalen. 

Raufoss den store overraskelsen 

Raufoss gjorde et meget godt gruppespill, der de overrasket mange med å ta en andreplass, knepent bak Kristiansund. Raufoss-gutta nedsablet Stabæk og Lillestrøm i playoffen, og var derfor klare for kvartfinalene. Motstander her var nettopp Kristiansund som gikk seirende ut av duellen i gruppespillet. Raufoss fikk imidlertid sin revaansje og vant 2-0 i kvartfinalen. 

I semifinalen ventet Sarpsborg 08, som tidligere hadde slått ut den store favoritten til å forsvare tittelen i eSerien, nemlig Vålerenga. Raufoss-spillerne Jonas Kvål og Mats Bergstrøm fortsatte sitt solide spill, da de slo Sarpsborg 08 3-2. Raufoss var dermed klar for finale. 

Jerv lyktes med sin storsatsning

Et av de nye lagene i denne sesongen av eSerien var hardtsatsende Jerv. Før sesongen hentet de inn de meget profilerte spillerne Anders Rasmussen og Håvard Hoel Paulsrud fra henholdsvis Brann og Sarpsborg 08. 

Jerv havnet på andreplass i sin gruppe, bak Brann og måtte dermed ut i playoff hvor de i første runde møtte Vålerenga. Jerv gikk på et tap her, men tok seg videre til sluttspill etter seire mot Sandes Ulf og Lillestrøm i lower bracket. 

I kvartfinalen fikk Jerv mulighet til å få sin revansje mot Brann, og for en revansje de fikk. Jerv-gutta ga seg ikke før det sto 8-3 på resultattavla, og var dermed videre til semifinale hvor Mjøndalen var motstander. Også denne kampen ble svært målrik, da Jerv cruiset inn til finale. Jerv slo Mjøndalen 6-1. 

Nervepirrende finale 

Finalen i Altibox eSerien skulle avgjøres mellom to gulkledde lag, hardtsatsende Jerv og overraskelseslaget Raufoss. Raufoss på sin side har all grunn til å være strålende fornøyd med å ha sikret seg en finaleplass, i det som har vært en turnering med meget høyt nivå. Jerv på sin side hadde muligens en målsetnings om å nå finalen, om ikke å vinne hele turneringen. 

Håvard Hoel Paulsrud, som ble kåret til sluttspillets beste spiller, har vunnet alle sine kamper i dag, og fortsatte i samme spor i sin del av finalen. Paulsrud har vært meget solid i samtlige kamper, og kronet sin prestasjon med en 2-0 seier i sin finalekamp. Makker Anders Rasmussen ville ikke være noe dårligere, da han vant sin kamp 1-0, og sikret dermed sieren for Jerv som blir mestere i sin første sesong. 

IMG_6841
Raufoss-gutta Jonas Kvål og Mats Bergstrøm tar en meget imponerende 2. plass i eSerien. FOTO: Ola Krogstad Sommer.

Tapende semifinalister Mjøndalen og Sarpsborg 08 møttes til bronsefinale, der Mjøndalen gikk seirende ut av duellen og sikret tredjeplass med 7-6. 

FOTO hovedbilde: Ola Krogstad Sommer. 

Annonse fra Obos-ligaen: