Adem Güven-show

KILs spiss var soleklart banens beste og med årets mål til nå på Gjemselund sikret han tre viktige poeng for hjemmelaget.

KIL fikk verst tenkelig start på kampen, og det var Dongwan Gang som ble syndebukken. Etter et par feilpasninger på midten ble det skjebnesvangert da han misset med en pasning i eget forsvar. Øystein Vestvatn gjorde ingen feil da han kom alene med keeper. 0-1.

Heldigvis tok det ikke lang tid før KIL var ajour. På en corner steg Christian Røer til værs og headet knallhardt mot mål. Adem Güven var på rett plass og stusset inn 1-1.  Herlig og actionfylt innledning som ble fullbyrdet da Strømmen fikk straffe etter tjue minutter. Heldigvis banket tidligere KIL-spiller Kjell Rune Sellin ballen i tverrliggeren.

Nå fikk vi se et KIL som var lengre perioder i angrep. Det ga gjestene kontringsmuligheter og nok en gang var det en personlige feil som ødela for oss. Christian Røer sparket et stort høl i lufta ute ved benkene, og det ga Strømmen stort kontringsrom. Ingen klarte å løpe opp Mats-Andre Kaland. Han satte inn 1-2.

Frem mot pause hadde begge lag halvsjanser, men skikkelig farlig ble det ikke foran noen av målmennene.

Etter pause var det KIL som skapte mest de første minuttene. Adem Güven var involvert i det meste som skjedde fremover på banen, og like før timen fikk han selskap av Markus Aanesland på topp. Da ble det litt mer fart i sakene og et av angrepene resulterte i en hands. Güven er en kald fisk og satte sikkert inn 2-2 fra straffemerket.

Og en hardtarbeidende Güven fikk virkelig ting til å stemme utover i omgangen. Med et kvarter igjen på klokka serverte han årets mål på Gjemselund da han ved hjørnet av sekstenmeteren trikset ballen opp og brassesparket den i det lengste hjørnet. En herlig scoring som sendte KIL i ledelsen for første gang i kampen.

Like etter fikk Gang sitt andre gule og måtte ta turen av banen. Det ga gjestene blod på tann. Friske innbytterbein i Sander Røed og Martin Vinjor, og kontant keeperspill av Ali Ahamada gjorde sitt til at romerikingene ikke klarte å legge skikkelig trøkk på KIL før på overtid. Da kokte foran Ali Ahamada og gode enkeltprestasjoner gjorde at ballen aldri passerte målstreken.

Dermed kunne gutta ta med seg tre poeng inn i garderoben.

Hendelser:

4. min: 0-1. Dongwan Gang misser med en pasning i eget forsvar og Øystein Vestvatn kan enkelt plukke opp ballen og gå alene mot Ali Ahamada. Han scorer sikkert.

12. min: 1-1. KIL med corner og Christian Røer header hardt mot mål. Nesten på streken står Adem Güven og stusser ballen i mål. To gode hodestøt.

23. min: Sulayman Bojang lager straffe og Kjell Rune Sellin skyter hardt i tverrliggeren.

31. min: 1-2 Christian Røer bommer på ballen ute ved benken og Strømmen får komme to mot to. Mats-Andre Kaland får en god pasning og bredsider ballen i nettet nede ved stolperota.

38.min: Strømmen med godt innlegg og det blir en duell rett foran kassa. Ballen blir klarert og gjestene roper på straffe. Dommeren vinker det videre og Strømmen kommer til skudd. Rett på keeper.

40. min: KIL ruller opp og Harald Holter lemper inn på bakre stolpe. Iman Mafi header løst rett på keeper.

46. min: Adem Güven får ballen på tjuemeter. Han skyter et litt overraskende skudd. Utenfor den lengste stolpen.

51. min: Adem Güven runder keeper ute på siden og slår inn. Litt bak Gyuhwan Lee, som er den eneste som har kommet seg opp i motstanderens sekstenmeter.

56. min: KIL spiller seg fremover og Simon Marklund får muligheten til å skyte fra tjuemeter. Svakt rett på keeper.

59. min: 2-2: KIL får staffe etter en hands og Adem Güven er bombesikker fra ellevemeteren.

74. min: 3-2: For en fantastisk prestasjon av banens gigant Adem Güven. Like innenfor hjørnet av sekstenmeteren står han med ryggen mot mål. Han trikser ballen opp og brasseparker den i en strålende bue over keeper og inn i det lengste hjørnet. En lekker prestasjon, men keeper burde vel luktet at den kunne komme i en bue over han.

81. min: Strømmen kontrer og Martin Vinjor lager frispark på midtbanen. Dongwan Gang sparker bort ballen og får sitt andre gule for dagen. Tidlig dusj.

90.+4. min: KIL kontrer og Güven spiller nydelig til Marklund som kommer skrått alene mot keeper. Skyter lavt, men keeper redder på imponerende vis.

90.+5 min: Strømmen går rett i angrep og skyter knallhardt. Ballen skifter retning i en spiller og bare en vanvittig refleks av Ali Ahamada hidrer utligning.

90.+6 min: Redningen resulterer i en corner og et massivt trøkk inne i boksen. Det er skudd fra skrå vinkel og ballen spretter tilfeldig fra spiller til spiller, men heldigvis ikke over streken.

KIL – Strømmen 3-2 (1-2)
Gjemselund stadion
1243 tilskuere

Mål: 0-1 Øystein Vestvatn (4.), 1-1 Adem Güven (12.), 1-2 Mats-Adnre Kaland (31.), 2-2 Adem Güven (str. 59.),  3-2 Adem Güven (74.)

Gule kort: KIL: Christian Røer, Harald Holter, Sulayman Bojang,.

Rødt kort: Dongwan Gang (to gule)

KIL (4-4-2): Ali Ahamada – Sulayman Bojang, Edvard Skagestad, Christian Røer, Iman Mafi – Harald Holter (Martin Tangen Vinjor fra 62.), Dongwan Gang, Simon Marklund, Mathias Gjerstrøm (Sander Røed fra 78.) - Adem Guven, Gyuhwan Lee (Markus Aanesland fra 55.).

Benk: Stian Bolsstad, Ville Jalasto, Markus Aanesland, Martin Lundal, Daniel Lysgård, Martin Tangen Vinjor, Sander Røed.