Adrians store gjennombrudd

Adrian Ovlien er det største som har skjedd Eidskog siden Hans Børli. 19-åringen fra Vestmarka tok store klyv i 2016, og avsluttet sesongen som fast midtstoppermakker til Kirill Suslov.

Annonse:

Ingen som følger med på norsk fotball bør være overrasket over at Adrian Ovlien er et stort talent. Gjennom flere år har Adrian vært fast inventar på ungdomslandslagene. Han står bokført med 51 U-landskamper for G15 til G19, hvor han i rundt halvparten av dem har hatt kapteinsbindet på armen.

Adrian Ovlien har vokst som spiller det siste året.
Adrian Ovlien har vokst som spiller det siste året.

På ungdomslandslaget har Adrian spilt sammen med gutter som Martin Ødegaard (Real Madrid) og Martin Samuelsen (West Ham), samt Eliteserie-profilene Sander Berge (Vålerenga) og Rafik Zekhnini (Odd), for å nevne noen. Derfor er det ikke uten grunn at enkelte hevder at Adrian er det største som har skjedd Eidskog siden Hans Børli.

- Klart det er motiverende å ha spilt på landslag med sånne spillere. Det de har fått til, viser at det er mulig å komme langt, sier Adrian.

Selv har han ventet på sin sjanse. Tålmodig har Adrian vaket som gjedda i sivet. Han hogg til da muligheten bød seg i sommer.

- Målet denne sesongen var å få spille så mye som mulig på stopperplass. Etter at Espen (Nystuen) ble skadet, åpnet det seg en mulighet for meg. Jeg føler jeg tok godt vare på sjansen og at jeg fortjente en plass på laget, sier han.

Jeg føler jeg tok godt vare på sjansen og at jeg fortjente en plass på laget.

— Adrian Lillebekk Ovlien

For å underbygge dette, så har han statistikken på sin side. Før cupfinalen mot Rosenborg hadde Kiril og Adrian 15 kampen som stopperpar – og KIL tapte ingen av de to kampene. De måtte riktignok bite i gresset mot både Rosenborg og Jerv i kvaliken.

Adrian var russ i vår, og har bestemt seg for å satse 100 prosent på fotballen den kommende sesongen.

- Å avslutte siste halvdel av sesongen med fast plass på laget, har selvsagt gitt selvtillit. Nå skal jeg bruke vinteren godt og ta nye steg foran 2017-sesongen. Målet er å spille i Eliteserien om noen sesonger, og ikke noe hadde vært morsommere enn om jeg hadde fått opplevd det med KIL, sier han.

Annonse fra Obos-ligaen: