Assistenttrener klar

Nok en finne inn dørene på Gjemselund.

Annonse:

Den finske 30-åringen Toni Huuhka er klar som KILs nye assistenttrener.

- Mika Lehkosuo ringte meg og spurte om jeg kunne være interessert i en rolle som hans assistent i Kongsvinger, og jeg tente på ideen umiddelbart. Det er en veldig spennende klubb, og jeg ble svært glad da muligheten dukket opp, forteller finnen på telefon fra Finland.

Finske Huuhka kommer fra en tilsvarende rolle i FC Lahti, som holder til på det øverste nivået i Finland.

- Dette virker som et prosjekt som passer meg godt, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Jeg har sansen for fotballen klubben og Mika ønsker å spille.

30-åringen innrømmer at han ikke kjente stort til verken byen eller fotballaget Kongsvinger, men kastet seg raskt over tastaturet for å lese seg opp da forespørselen kom.

- Jeg måtte inn på nett og sjekke ut klubbens spillere og ansatte. Jeg la jo raskt merke til Ville Jalasto og Saku-Pekka Sahlgren som jeg kjenner fra finsk fotball. Men ellers så var laget ukjent for meg. Nå skal jeg stille godt forberedt til oppstart i januar.

huuhka_juurikka_tanjak.jpg__1175x725_q85_box-543,0,3775,1995_crop_detail_subsampling-2
Tervetuloa! Toni Huuhka er klar som assistenttrener. Her fra tiden i FC Lahti. Foto: Tanja Kalliosaari | tanjakalliosaariphotography.com


Huuhka er ansatt som assistenttrener og fysisk trener.

- Det er styrke og kondisjon, altså det fysiske aspektet, som er min sterkeste side og der mitt hovedansvar vil ligge. Jeg tror Mika og jeg kan utfylle hverandre på en særdeles god måte.

Første samarbeid

I FC Lahti har han hatt rollen som assistenttrener siden 2015, da en ankelskade til slutt sørget for at karrieren som fotballspiller var over.

- Jeg fikk en ankelskade, og måtte gjennom flere operasjoner. Etter hvert skjønte jeg at det ble håpløst, og da var veien kort til en rolle på sidelinjen, forteller Toni videre.

Siden ble det utdanning innen idrettsfaget og fysioterapi, og det er en godt skolert finne som nå flytter til Kongsvinger. Og han er ivrig etter å komme i gang:

- Dette er første gangen jeg skal jobbe med Mika (Lehkosuo), men vi kjenner hverandre fra før og jeg vet godt hva han står for. Nå skal vi inn og jobbe knallhardt sammen, og oppnå de målene vi setter oss. Det blir spennende å bli kjent med en ny tropp og en ny klubb, og jeg gleder meg til denne utfordringen.

Toni flytter til Kongsvinger i begynnelsen av januar. Han har signert en to-årsavtale med KIL.

- Hardtarbeidende og detaljorientert

Mika Lehkosuo, som ble presentert som KILs nye hovedtrener tidligere denne uken, er også godt fornøyd med å ha fått på plass sin assistent:

- Toni er en hardtarbeidende og detaljorientert type, som jeg er glad for at blir med meg på dette prosjektet.

Mika kjenner Toni godt fra før, men de har aldri arbeidet i samme klubb. Han har allikevel hatt god kontroll på det som blir hans nye assistent.

Mika Lehkosuo ble presentert som KILs hovedtrener tidligere denne uken. Nå er hans assistent klar.
Mika Lehkosuo ble presentert som KILs hovedtrener tidligere denne uken. Nå er hans assistent klar.

- Vi har møttes noen ganger som motstandere i ligaen, og det er svært gledelig at vi får på plass en assistent som han. Jeg føler meg sikker på at vi vil utfylle hverandre godt, forteller Mika om sin landsmann, og fortsetter:

- Han har en veldig interessant bakgrunn, og det har vært et navn jeg har hatt et ønske om å jobbe med tidligere. Da muligheten i Kongsvinger dukket opp, så var Toni Huuhka et navn som raskt dukket opp i hodet mitt. Han gir oss en god mix med tanke på sin akademiske og fotballpraktiske bakgrunn, og det har jeg veldig sansen for. Samtidig er han en ung og lærevillig type, og ikke minst en veldig omgjengelig kar.

- Veldig spennende tilvekst

Også KIL-sjef Espen Nystuen forteller at det er godt å få på plass nok en puslebit foran KIL-årgangen 2020.

- Mika signaliserte tidlig hvilken mann han ønsket med seg, og det var Toni. Da ble det raskt satt i gang en prosess med tanke på å få på plass han, og Toni går nå inn i rollen som assistenttrener og fysisk trener.

Nok en puslebit er på plass på Gjemselund. KIL-sjef Espen Nystuen er fornøyd med en spennende tilvekst i Toni Huuhka
Nok en puslebit er på plass på Gjemselund. KIL-sjef Espen Nystuen er fornøyd med en spennende tilvekst i Toni Huuhka


Og KIL-sjefen mener Mika og Toni vil fungere godt sammen:

- Nå har Mika sin mann i teamet, og Toni er en en veldig spennende tilvekst. Han er en god match med Mika, og jeg tror de vil utfylle hverandre bra.

Toni Huuhka

  • Født: 4.februar 1989

  • Fødested: Lahti, Finland

  • Tidligere klubber som spiller: City Stars, FC Lahti, FC Hämeenlinna, FC Kuusysi, FC Lahti Akatemia

  • Tidligere klubber som trener: FC Lahti (assistent)

  • Aktuell: Klar som Mika Lehkosuos assistent. Han har signert en 2-årskontrakt med KIL

Annonse fra Obos-ligaen: