Bekmørk septemberkveld

Personlige feil i begge ender av banen gjorde at HamKam kunne ta med seg tre poeng over skogen.

Fredag kveld, flomlys og Kamma på motsatt banehalvdel. Pandemien sørget for at publikum manglet, men eller lå det til rette for fest.

Og det ble en frisk start. Begge lag hadde både cornere og gode sjanser før fem minutter var passert.

Etter et kvarter var det KIL som kunne ta ledelsen da Mathias Gjærstrøm serverte en flott dødball inn i boksen. Edvard Skagstad satte inn 1-0 fra kort hold på bakre stolpe.

Det tok et kvarter før vi fikk en ny sjanse. Harald Holter var nære etter en dødball inn i boksen. Like etter fikk gjestene straffe etter at Skagestad havnet på etterskudd etter en personlig feil i midtbaneleddet. Onsrud var sikker fra ellevemeteren. 1-1.

Og gjestene kunne raskt tatt ledelsen da Riffi Mandanda rotet det til på et utspill.

Mot slutten av omgangen hadde gutta to muligheter fra frispark og Gjærstrøm var nære da han dundret ballen i tverrliggeren.

I eget boks ble det en parodi på toppfotball da flere sleiver av KIL-gutta endte med grønt innlegg og et rødt selvmål. Etter en omgang med flere gode muligheter var det nok tungt for gutta og tusle i garderoben med 1-2.

Etter hvilen forsøkte KIL å legge press på gjestene, og tidvis så det ganske bra ut det første kvarteret. Med en halvtime igjen fikk vi se et par fine angrep og det ble småfarlig et par ganger. Vi etterlot og etter hvert en del rom og gjestene hadde naturlig nok fokus på balanse og kontringer.

Martin Vinjor og Mahmoud Lahm kom inn for Marklund og Gjerstrøm. Sistnevnte presenterte seg umiddelbart med et skuddforsøk, men farlig ble det ikke.

Med et snaut kvarter igjen var HamKam nære å øke ledelsen. Nok en personlig feil sørget for en god mulighet. Heldigvis gikk skuddet i stolpen.

Like før slutt fikk unge lokale Jesper Grundt sin KIL-debut. Han fikk vist frem flere fine detaljer uten at det hjalp på resultatet. KIL tapte «skjebnekampen» mot naboen fra Hamar, og ligger med det sist i OBOS-ligaen.

Skal vi ta et litt større perspektiv, og dømme ut fra prestasjonene på Gjemselund denne septemberkvelden ser det ikke bra ut Hedmarksfotballen. Uavhengig om du er grønn eller rød. Det som føles ille er at det ser aller mørkest ut for de røde.

1-1 Kristian Onsrud (str. 36.)

1-2 Per-Magnus Steiring (selvmål, 45.+1)

Gule kort: KIL: Fredrik Pålerud, Harald Holter, Edvard Skagestad

Rødt kort:

KIL (4-2-3-1): Riffi Mandanda – Fredrik Pålerud, Per-Magnus Steiring, Edvard Skagestad (Daniel Lysgård fra 46.), Victor Grodås – Harald Holter (Jesper Grundt fra 82.), Mathias Gjærstrøm (Martin Vinjor fra 67.) – Simon Marklund (Mahmoud Lahm fra 64.), Martin Hoel Andersen, Adem Güven (K), Ludvig Langrekken (Gyuhwan Lee fra 82.)

Benken: Andreas Smedplass, Ville Jalasto, Ridouane Essaeh, Even Bydal, Martin Vinjor, Daniel Lysgård, Mahmoud Lahm, Gyuhwan Lee, Jesper Andreas Grundt

Hendelser:

3. min: Martin Hoel Andersen skaffer en corner og i angrepet som følger etter den første klareringen får Ludvig Langrekken en fin mulighet. Han stiger til værs foran mål, men header dessverre utenfor.

5.min. Fredrik Pålerud med en sleivete klarering og kamma får skutt fra 16 meter. Skuddet tar Riffi Mandanda på feil fot, men sniker seg heldigvis like utenfor.

13. min: Kamma med et par gode innlegg og på det andre sitter den nesten. Hardt presset treffer ikke Ebiye målet.

15.min: 1-0: Hoel Andersen takles og får frispark. Mathias Gjærstrøm legger inn og på bakre stolpe setter Edvard Skagestad inn 1-0. Flott dødball og mange gode løp inn i boksen gjør det vanskelig for HamKam sin keeper.

34. min: Ny dødball inn fra Gjærstrøm og igjen er det nære, men Holter setter balle i nettveggen. Nære 2-0.

36.min: 1-1: Kamma utligner fra straffemerket etter at Skagestad er for tøff i ryggen på Enkerud. Kristian Onsrud setter straffen.

37.min: Rett etter scoringen kommer Riffi i fokus med er dårlig utspill rett i beina på Enkerud. Heldigvis serverer han et dårlig innlegg og KIL slipper med skrekken.

42. min: Adem Gven får frispark på 16 og Simon Marklund for sjansen. Setter frisparket like over.

44. min: Ny mulighet på frispark på 16 meter etter at Langrekken tas. Gjærstrøm dundrer ballen i tverrliggeren.

45. min: 1-2: KIL presterer flere elendige klareringer i egen boks og parodien blir komplett da det påfølgende innlegget ender med et selvmål.

52. min: Victor Grodås prøver skuddfoten. Like utenfor fra 25 meter.

59. min: KIL raskt fremover og Güven kan skyte fra litt skrått hold. Velger innlegg mot Hoel Andersen. Kamma klarerer.

78. min: Steiring med stygg feilpasning foran egen 16. Gjestene skyter i stolpen.

81.min: Enkerud får et innlegg på bakre, men blåser den over.