Eidskog fotball på besøk

KIL og Melby Maskin inviterte til treningsøkt på Gjemselund.

Annonse:

Vår trofaste samarbeidspartner Melby Maskin, som er lokalisert på Skotterud, har som en del av sitt samarbeid med KIL Toppfotball ytret ønske om at vi i løpet av året gjennomfører treningsøkter med, og legger til rette for et tydeligere og forbedret samarbeid med Eidskog fotball.

- Dette er jo et litt utradisjonelt, men et veldig gledelig ønske fra en samarbeidspartner, men det viser jo at Melby Maskin åpenbart har et hjerte for Eidskogfotballen og for fotballen i distriktet, og det er ingenting som gleder oss mer enn det, kunne markedssjef i KIL Rune Lundgren fortelle om avtalen med Melby Maskin.

Som et ledd i denne avtalen ble det sist lørdag gjennomført en treningsøkt for alle barn i Eidskog fotball på Gjemselund stadion.

- Eidskog fotball fortjener skryt for måten de organiserte det hele. Veldig morsomt var det også at så mange barn dukket opp til treningsøkta, sa Lundgren videre.

IMG_1681 (2)
Barna fra Eidskog fotball fikk kyndig veiledning under lørdagens fotballøkt. Her ved KILs Martin Lundal.

Hele 75 barn fra Eidskog fotball fikk nemlig trent med KIL-spillere og de to tidligere KIL-profilene Mame Niang og Patrick Holtet. Under lørdagens økt fikk barna testet og øvd på ferdighetene sine på fem ulike stasjoner.

  • Spill
  • Koordinasjon med og uten ball
  • 1 vs1
  • Possession
  • Avslutninger

- Vi som klubb er jo avhengig av å få frem talent fra nærområdet, og kan vi bidra slik at treningshverdagen blir forbedret for både spillere og trenere så er det helt topp for vår del, fortalte Lundgren videre.

Hans Reidar Melby i Melby Maskin var også tilstede under treningsøkta, og fortalte i etterkant at dette er et punkt de ønsket inn i samarbeidet med KIL Toppfotball for å forbedre KILs tilstedeværelse ute hos lokalfotballen, og også for legge til rette for et forbedret samarbeid mellom KIL og Eidskog-fotballen.

- Vi mener at dette kan være med på å skape forbilder for barna. Barna synes det er moro å møte KIL-spillerne. Bare det kan sørge for at man holder på lenger fotballen, og får noe å trene mot og for.

Melby følger nøye med på både KIL og resten av fotballen i distriktet. Og er klar på at han ønsker flere lokale spillere i KIL.

- Spørsmålet er jo hvor de blir av alle talentene etter fylte 16 år. Mange av de forsvinner jo bare, så målet må jo være at flere spiller fotball og at flere holder på lenger. Nå får de trent med sine forbilder i KIL, så får vi håpe det på sikt kan være noe som gjør at de holder på lenger med fotball, sa Melby videre.

- KIL har også et ansvar med tanke på posisjonen de har. Når KIL gjør det bra, så er det ikke bare et lag fra Kongsvinger som gjør det bra. Det er et lag for hele regionen, det er viktig å huske, sa han videre.

Alle barna som deltok på treningsøkten med KIL-spillerne mottok selvfølgelig en fotball, drikkeflaske og sekk. Vi takker Melby Maskin for initiativet, og også Eidskog for besøket. Vi gleder oss allerede til neste fotballøkt.

Se bildene fra treningsøkta nedenfor!

IMG_1661 (2)
75 barn var på plass på Gjemselund. Her en 1v1-øvelse.
IMG_1704 (2)
Koordinasjon med og uten ball er viktig. Patrick Holtet følger nøye med og gir sine instrukser.
IMG_1713 (2)
Ballkontroll er viktig skal man bli en god fotballspiller.
IMG_1719 (2)
God kontroll.
IMG_1732 (2)
Mame Niang kjørte en avslutnings-øvelse med barna.
IMG_1765 (2)
Proft opplegg. KIL-spillerne kjørte selv øvelsene, og fant inspirasjon fra sin egen treningshverdag.
IMG_1760 (2)
Mame Niang stilte opp som trener.

 

Annonse fra Obos-ligaen: