- En av to grønne lag

KIL har kontroll på økonomien.

Norges Fotballforbund (NFF) offentliggjorde onsdag finansielt oppfølgingssystem (FOS) for halvåret som endte 30. juni 2019.

Finansielt oppfølgingssystem (FOS) deler klubbene inn i grønn, gul og rød sone basert på totalkapitalrentabilitet, resultat før skatt, bærekraftig resultat, personalkostnader, arbeidskapital, likvidetsgrad og egenkapitalandel. 

- En av to grønne lag

Hvert halvår publiserer NFF klubbenes score, og på bakgrunn av resultat per 30.06.2019 så er KIL fremdeles kategorisert i grønn sone. KIL er dermed fremdeles den klubben i OBOS-ligaen som har vært lengst i grønn sone, noe klubben har vært siden 31.12.2015. KIL ble først en del av det finansielle oppfølgingssystemet etter opprykket til OBOS-ligaen i 2015.

- Vi legger merke til at vi er en av to "grønne" lag i OBOS-ligaen, sier Espen Nystuen.

Ved siden av KIL i OBOS-ligaen er det kun KFUM som befinner seg i grønn sone.

- Samtidig er vi stolte av at vi er den klubben som har vært lengst i grønn sone. Det at vi har en sunn økonomi gjør at vi har en større frihet opp mot akademi, spillerlogistikk, trenere og støtteapparat - egentlig alt innen klubbdriften, fortsetter KILs daglige leder.

- Innen sunn drift er vi en topp-20-klubb i Norge, og dette er en faktor som vil gjøre det mulig å oppnå den samme målsetningen innenfor alle andre områder, avslutter Nystuen. 

Hele presentasjonen kan lastes ned i sin helhet her.
 

Grønn Sone
Kontroll: KIL er den klubben i OBOS-ligaen som har vært lengst i grønn sone.

 

Annonse fra Obos-ligaen: