eSport: Klare for playoff

Mye sto på spill på den siste kampdagen i Altibox eSerien. I går sikret KIL-gutta avansement til playoff!

Annonse:

Mange lag hadde mye å spille for i gårsdagens siste kampdag i gruppespillet i Altibox eSerien. KIL var et av lagene som hadde alt å spille for. KIL-spiller Mats Bergstrøm er fornøyd med å ha sikret playoffen, selv om det kommer med en liten bismak. 

- Det var dette som var planen før dagens kamper. Vi visste vi måtte da tre poeng mot Odd i siste kamp for å ha sjans på playoff, og det klarer vi i dag. Det er jeg fornøyd med. Likevel har ikke sesongen vært helt det vi hadde håpet på, men vi har fortsatt mulighet til å ta oss til sluttspillet. Det er nå vi skal nullstille og gjøre det vi kan for å vinne de nødvendige kampene. Det kan absolutt gå, forteller han etter gårsdagens kamper. 

Sikret de nødvendige poengene

Gårsdagens første motstander var Sandefjord, laget som endte på 2. plass, i det som var en vanskelig kamp. Mats Bergstrøm hadde en meget god kampdag, og var uheldig da han gikk på et 2-1 tap mot landslagsspiller Andreas Bakken. Oppgjøret var en jevn affære, der marginer til slutt var det som skilte spillerne. 

Dermed hadde ungutten Martin Berget Johnsen et vanskelig utgangspunkt da han skulle prøve å hente opp et 2-1 tap mot enda en landslagsspiller i Anders Rasmussen. Johnsen slapp inn et tidlig mål allerede etter tre minutter, noe som på mange måter punkterte kampen tidlig. Ungutten fikk det tøft mot god motstand. Det endte 4-0 til slutt, og vi tapte 6-1 sammenlagt. Dermed var KIL-gutta avhengige av en trepoenger mot Odd i siste kamp. 

Mats Bergstrøm viste for alvor at han ville sikre playoffplassen tidlig. Han kjørte sin kamp mot Odd-spiller Antonio Grønneberg fra start til slutt, og da sluttsignalet gikk sto det 4-0 til KIL. Bergstrøm ga derfor sin makker et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret. Ungutten Berget Johnsen tapte 2-1 mot Dennis Sjaavaag, med KIL vant likevel 5-2 sammenlagt og sikret dermed de nødvendige poengene. Berget Johnsen innrømmer imidlertid at det var noe nerver i kampen mot Sjaavaag. 

- Jeg fikk et kjempegodt utgangspunkt av Mats, et utgangspunkt man egentlig ikke skal kunne rote bort. Likevel kjente jeg likevel litt på følelsen av at det kunne skje. Jeg gikk ut for å holde mye ball og stresse motstanderen, da jeg hadde tiden på min side. Men så gikk han opp til både 1-0 og 2-0. Da begynte jeg å kjenne litt på det. Mats gjorde en kjempejobb med å roe med ned fra sidelinjen, og jeg klarte å komme meg inn i kampen igjen og fikk inn et mål mot slutten. Det drepte kampen, og jeg er forøyd med at det blir playoff på oss, selv om jeg er skuffet over at det ikke har blitt noen seire enda i eSerie-sammenheng, kunne ungutten forteller etter kampen. 

Tabellen ser dermed slik ut etter gruppespillet:

tabell

Møter Mjøndalen i playoff 

I playoffen møter følgende plasseringer hverandre: 

7, plass - 14. plass 

8. plass - 13. plass 

9. plass - 12. plass 

10. plass - 11. plass 

Dermed får vi følgende oppgjør; 

Mjøndalen - KIL 

Start - HamKam 

Ranheim - Brann 

Sandnes Ulf - Stabæk 

Motstanderen vår i den første playoffkampen blir dermed Mjøndalen. Mjøndalen står med en 4.plass og en 3. plass i de to første sesongen i eSerien. De har med andre ord for alvor vist at de re kapable til å hevde seg godt i utslagskamper. Likevel vant KIL oppgjøret mellom lagene tidligere i sesongen Mats Bergstrøm og Behar Kovaci slo Mjøndalen duoen Martin Landstad Pedersen og Jørgen Haugeland 4-3. På papiret er det et jevnt oppgjør som kan bikke begge veier. Behar Kovaci mener at KIL kan ha et psykologisk overtak i forkant av oppgjøret. 

- Vi vant kampen mot de tidligere i sesongen, så vi har jo vist at vi har et veldig bra nivå inne. Jeg tror også at vi har en liten fordel i og med at vi allerede har vunnet over de denne sesongen. Det bør være gode muligheter for å slå de en gang til, men vi er avhengige av å ha dagen. Har vi en god dag tror jeg mulighetene er gode for å komme seg til sluttspillet. Det er som sagt mye som må klaffe, men jeg har troen, forteller han. 

Kampen mot Mjøndalen spilles neste torsdag 7. mai kl. 18:05. Følg med på våre sosiale medier for nærmere oppdateringer rundt playoffen. 

Twitter: https://twitter.com/KILeFotball 
Instagram: https://www.instagram.com/kiltoppfotballesport/
Twitch: https://www.twitch.tv/kiltoppfotball/

 

Annonse fra Obos-ligaen: