- KIL er en drøm for unge spillere

Fredrik Sjølstad er den andre KIL-spilleren som på kort tid selges til Molde. – KIL er en drøm for unge spillere som vil opp og fram, sier 23-åringen.

Annonse:

Hamar-gutten Fredrik Sjølstad ble presentert som ny KIL-spiller foran 2017-sesongen. På to år i KIL har store klubber fått opp øynene for den talentfulle midtbanespilleren. 

Flere klubber har over en periode kjempet om signaturen til 23-åringen. I dag ble det klart at Molde er neste stoppested.

- Det er veldig kult. Jeg har hatt som mål hele tiden å spille i Eliteserien. Det har vært veldig hyggelig med interessen fra flere klubber – det er et tegn på at man har gjort noe riktig. Molde er sammen med Rosenborg Norges to beste lag. Jeg er veldig fornøyd med overgangen til Molde, sier Sjølstad.

- KIL er en drøm for unge spillere

Eliteserien har hele tiden vært målet til 23-åringen når han valgte å komme til KIL foran 2017-sesongen.

- Jeg valgte KIL på grunn av at det var en god mulighet til å utvikle meg der. KIL har fått fram mange spillere, det er stor interesse rundt klubben og andre klubber retter øynene mot KIL. Klubben er et fantastisk springbrett videre, sier Sjølstad.

Og fortsetter: 

- KIL er den proffeste klubben jeg har vært i. Opplegget med trening på dagtid, frokost, lunsj, dyktige trenere og støtteapparat er optimalt for å utvikle seg. På den biten gjør KIL veien litt kortere fra OBOS-ligaen og opp til Eliteserien. 

KIL har gjennom tidene utviklet mange spillere som har endt opp i klubber og ligaer på et høyere nivå. Sjølstad mener KIL har bevist at klubben fungerer godt som et springbrett videre.

IMG_3718
23-åringen i aksjon på Gjemselund.

- KIL er en drøm for unge spillere som vil opp og fram. Klubben viser at det er mulig å ta steget videre. Klubben tilrettelegger for en optimal hverdag, det er ambisjoner i veggene på Gjemselund, de satser på unge spillere og det er gode muligheter i KIL.

- Det er spennende ting på gang i KIL. Det jobbes hardt og klubben tar steg hvert år. Det er mange spennende spillere som går til KIL og andre klubber følger med, legger Sjølstad til.

Familiefølelse

Sjølstad var innom Gjemselund i dag. I morgen setter han seg på flyet til Molde. Midtbanespilleren sitter igjen med store inntrykk fra tiden i KIL.

- Hva sitter du igjen med?

- Jeg sitter igjen med at vi har en veldig sammensveiset gruppe som hadde det kult på og utenfor banen. Det er mange som har gjort store inntrykk; lagkamerater og alle i og rundt klubben som legger til rette og står på. Du får en skikkelig familiefølelse på Gjemselund og folk vil hverandre godt, svarer 23-åringen.

Midtbanespilleren forteller om sine to år i klubben:

- Sportslig var det første året tungt, men vi kom til pre-season med en følelse av at vi skulle slå tilbake og vise hva vi var gode for. Så skjedde det med Adrian. Det var ufattelig tungt, sier Sjølstad.

Etter en liten pause fortsetter han:

- Men vi stod sammen, og selv om vi sleit litt, holdt vi fortsatt sammen som aldri før. Vi fikk etter hvert et oppsving. På et tidspunkt spilte vi den beste fotballen i ligaen. Så ble det en litt skuffende avslutning. Alt i alt sitter jeg igjen med to fine år, med mange nedturer og mange oppturer. 

IMG_7449
Fredrik er klar for nye utfordringer i Norges nest beste klubb!

Vi går over i å prate om neste sesong. Både om KIL og Molde. Sjølstad har trua på at KIL tar nye steg i 2019.

- Klubben ønsker å ta nye steg hvert år og kjempe om topp seks-plassering. Jeg er sikker på at kvalikplass er innenfor rekkevidde om de riktige typene kommer inn. Det ligger masse kvaliteter i klubben og det er folk med ambisjoner. Jeg er sikker på at de vil kjempe i toppen av OBOS-ligaen.

Offensiv Sjølstad

Sjølstad, som avslutter med 59 kamper for KIL, får bryne seg på tøffere konkurranse om å spille fast når han nå slutter seg til Norges neste beste klubb.

- Jeg kommer til et veldig sterkt lag og det er tøff konkurranse om plassene. Men jeg vet selv at hvis jeg får vist hva jeg er god for så har jeg kvaliteter til å spille meg inn på laget, sier en offensiv Sjølstad.

- Det er en del rullering på laget. Jeg vil spille så mye som mulig, det er derfor jeg går til Molde. Et nivå opp betyr ikke benken, jeg skal være med å bidra. Jeg håper selvfølgelig å spille meg til fast plass, fortsetter han.

Ole Gunnar Solskjær er for tiden på utlån som manager i Manchester United. 23-åringen er spent på om han kommer tilbake. 

- Jeg har snakket en del med Ole Gunnar og jeg har fått veldig godt inntrykk av apparatet i Molde. Det hadde vært veldig kult å ha han som trener om han kommer tilbake, sier Sjølstad, som for øvrig kun timer før og etter kampen mot Newcastle sendte meldinger med midtbanespilleren. 

Takker folkene i og rundt klubben

Avslutningsvis ønsker 23-åringen å takke for en flott tid i klubben.

- Jeg har først og fremst lyst til å takke alle i og rundt klubben for måten jeg har blitt tatt imot på. Det har vært som å være hjemme fra dag en. Da er det mye lettere å prestere, sier han.

- Også må jeg takke for måten folk har taklet motgang på. Det siste året har vært veldig tøft og det har satt dype spor i meg. Jeg har vært med å føle på den familiefølelsen som klubben har. Tiden i KIL har gjort dype inntrykk, fortsetter han.

Og man blir aldri god alene.

- Jeg takker Espen, trenere og de på laget for at jeg har blitt en bedre spiller. En er avhengig av hverandre for å utvikle seg, med bra kvalitet på treninger og seriøsitet. Det har vært en utrolig fin tid i KIL.

Sjølstad reiser oppover til Molde allerede onsdag. Da gjenforenes han med tidligere lagkamerat og samboer Martin Ellingsen. 23-åringen har for øvrig skrevet under på en 3-årsavtale med Molde.

Annonse fra Obos-ligaen: