Et strålende samarbeid

KIL scorer full pott på skole/fotball-samarbeid, og er med det en av de beste klubbene i landet.

Annonse:

KILs samarbeid med NTG og NTG-U får skryt i den ferske Akademiklassifiseringen fra Norsk Toppfotball. Sammen med Stabæk, Viking og Vålerenga er KIL best i landet når det kommer til fotball/skole-samarbeid. KIL får god skryt for samarbeidet med skolene, og får solide tilbakemeldinger når det kommer til planverk, systematikk og treningsprosess. 

- KIL og NTG har over mange år hatt en veldig tydelig plan på spillerutvikling. Vi har visst hva og hvordan vi bør jobbe, og satt det hele inn i en langsiktig systematikk. Vi var godt forberedt med planverk og systematikk når Norsk Toppfotball ønsket å sette et større fokus på norsk spillerutvikling. Det er godt å se at vi får en tydelig bekreftelse på at vi jobber, og har jobbet riktig, forteller fagansvarlig i KIL Trond Amundsen.

- Dette vil gi oss en økt produktivitet med tanke på spillerutvikling over tid. Det viktigste er ikke å score godt i Akademiklassifiseringen, det viktigste er å gjøre en god nok jobb med spillerutvikling, samt at vi gjør det vi mener er riktig for å optimalisere arbeidet vårt, skyter utviklingsansvarlig Erik Gusterud inn. 

Skal ta større ansvar

KIL og NTG, NTG-U har jobbet systematisk og veldig godt over flere år. Samarbeidet med skolene har vært helt avgjørende for scoren klubben mottar i Akademiklassifiseringen. På sikt er man også svært opptatt av å dyrke et enda bedre samarbeid med de lokale breddeklubbene.

- Det vi ønsker å bli enda bedre på fremover er å forankre planverket og treningsprosessen for spillere fra 14 år og nedover. Vi er veldig gode på spillere fra 15 år og opp til seniornivå, og vi opplever en stor gjennomføringskraft. Skal vi på sikt oppnå en enda bedre produktivitet når det kommer til spillerutvikling ønsker vi at vi ser en enda større helhet fra da spillerne er yngre, og at det jobbes langsiktig og helhetlig hele veien, sier Amundsen. 

- Det har blitt laget et solid fundament i planverket. Vi har en av landets beste fagmenn i Trond som skal ha mye skryt for dette. Det neste steget er å implementere dette, og her skal KIL ta et større ansvar nedover i rekkene, legger Gusterud til. 

Mot en felles forståelse i regionen

KIL ønsker å optimalisere utviklingsmodellen i hele regionen. En ressursgruppe med representanter fra de lokale klubbene er i ferd med å bli satt ned, og målet er å arbeide tettere og mer helhetlig med alle de lokale breddeklubbene.

- Ved et fortsatt godt samarbeid med skolene, og ikke minst med de lokale breddeklubbene, er målet å forberede spillerne i enda større grad på hva som venter de som fremtidige toppspillere. Har spillerne bedre ferdigheter før de ankommer KIL/NTG-systemet, har vi bedre forutsetninger for å gi de den forståelsen de trenger for å bli toppspillere, og det er på det nivået vi ønsker å være, forteller Amundsen videre.

Norsk Toppfotball skryter av klubbens planverk og den systematikken som anvendes. Samarbeidet med NTG og NTG-U gir klubben en mulighet for å skreddersy treningsprosessen for spillerne. Dette forsterkes blant annet gjennom felles ansatte i klubb og skole. 

- Det er dette planverket og den systematikken vi jobber med som vi ønsker å dele. Målet vårt er å skape en felles forståelse i hele regionen når det kommer til spillerutvikling. Vi har, blant flere andre ting, satt i gang gode prosesser sammen med breddeklubbene for å nå dette målet, avslutter Trond Amundsen og Erik Gusterud. 

Klubben har gjennom flere år hatt en bevisst strategi på å gi både lokale spillere og spillere fra egen utviklingsavdeling sjansen. Arbeidet med spillerutviklingen har over tid resultert i en økning i produktivitet - et av de mest sentrale områdene i Akademiklassifiseringen - som måles i spilletid for klubbutviklede spillere på A-lag og landslagsnivå. Hele rapporten kan leses her

Annonse fra Obos-ligaen: