Får skryt for skole-samarbeidet

KILs samarbeid med NTG og NTG-U får skryt i den ferske Akademiklassifiseringsrapporten.

Akademiklassifiseringen er et verktøy som etablerer klare standarder for arbeidet med toppspillerutvikling. 

Tilstandsmålingen pr. desember 2017
Tilstandsmålingen pr. desember 2017

Det er Norsk Toppfotballsenter (fagavdelingen i Norsk Toppfotball) som har stått for gjennomføringen av Akademiklassifiseringen. 

Formålet med klassifiseringen er å løfte nivået på spillerutviklingen i toppklubbene i Norge. 

- Akademiklassifiseringen har gitt oss større innsikt i hva som kreves for å drive utviklingsarbeid på høyt nivå, sier KIL-sjef Espen Nystuen.

KIL scorer over gjennomsnittet på flere områder: skole/fotball, spillerlogistikk, planverk og økonomi/fasiliteter. 

Nest best i Norge

I rapporten får KIL spesielt skryt når det gjelder skole/fotball-samarbeidet med NTG og NTG-U. Faktisk er KIL nest best i klassen, kun bak Stabæk. 

- KIL scorer nest best av samtlige klubber på skole/fotball-samarbeidet. Det er vi stolte av. Samarbeidet vårt med NTG og NTG-U er helt avgjørende for det, forteller utviklingsansvarlig Erik Gusterud

KIL samarbeider også med Øvrebyen videregående skole. 

Potensielt konkurransefortrinn

Rapporten mener at de beste klubbene i Norge på dette området er blant de fremste i verden. Videre mener rapporten at skole/fotball-samarbeid har potensial til å bli et internasjonalt konkurransefortrinn. 

- Samarbeidet vårt med NTG og NTG-U har potensial til å være et unikt konkurransefortrinn. Vi er veldig glade for måten vi samarbeider på og vi drar hverandre i riktig retning, fortsetter Gusterud. 

Skjermbilde 2017-12-21 kl. 10.55.01
Rikets tilstand når det gjelder skole/fotball-samarbeid.

KIL og NTG har flere felles ansatte, blant annet fagansvarlig Trond Amundsen, juniortrener Knut Nordnes og keepertrener Ivar Rønningen. 

- Gjennom NTG kan vi tilby et 6-årig utdanningsløp. Det er helt unikt. At klubb og skole jobber tett sammen - med en felles identitet - er utrolig viktig. Rapporten beviser at vi har noe på gang. 

- I tillegg har vi et samarbeid med offentlig skole på videregående nivå som også er viktig for oss som klubb. Det er flere veier å gå, men samarbeidet vårt med NTG og et potensielt 6-årig løp er utrolig spennende når det gjelder å utvikle toppspillere, legger Gusterud til. 

20 av 20 på planverk

KIL scorer 20 av 20 poeng på planverk. Møter med de fremste utviklingsmiljøene internasjonalt forteller om stor systematikk i utviklingsarbeidet. 

Klubben får ros for jobben som er blitt lagt ned. 

- Trond Amundsen skal ha utrolig mye skryt for jobben han har lagt ned med å lage et felles sportslig planverk for KIL og NTG. Nå handler det om å implementere dette slik at feltpraksisen forbedres, avslutter Erik Gusterud.

Les mer om rapporten her

Annonse fra Obos-ligaen: