- God mulighet for meg

Eirik Mæland har bakgrunn som fotballspiller i Eliteserien. Nå er han på plass i en kombinert rolle som toppspillerutvikler og assistenttrener.

Annonse:

A-laget har nettopp gjennomført en treningsøkt i Kongsvingerhallen når vi tar en prat med Eirik. Toppspillerutvikleren forteller om oppstarten etter ferien:

- Jeg syntes oppstarten har vært fin. Spillerne responderer bra på opplegget. Selv er jeg lærevillig, ydmyk og jeg syntes vi har en fin spillergruppe som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med.

Mæland er tydelig når han forteller om hva som gjorde at han ville være med på prosjektet som han ble presentert for på Kongsvinger.

- Det var absolutt flere faktorer som spilte inn når jeg tok dette valget. Det var en interessant og god mulighet for meg å komme hit og få jobbe med Mika og Toni som kommer fra en annen fotballkultur enn det vi er vandt med her i Norge.

IMG_8046
Toppspillerutvikler og assistenttrener: Eirik Mæland på plass i Kongsvingerhallen mandag formiddag.

Eirik fullførte UEFA B-lisensen sin som spiller i Haugesund, så det å lede fra sidelinjen er ikke noe ukjent territorium for den skadeplagede midtbanespilleren. Nå gleder han seg til å samarbeide med Mika og Toni for å gjøre KIL klare til en ny sesong i OBOS-ligaen.

- Vi har gode muligheter

Hva tenker du om mulighetene til KIL i årets OBOS-liga?

- Jeg tenker at vi har gode muligheter for å gjøre det bra. På et tidspunkt så vil vi få resultater fordi Mika og Toni er såpass grundige og hardtarbeidende.

Og fortsetter om oppstarten etter ferien:

- Nå jobber vi hardt med å få guttene i gang etter en lang periode med fri. Vi vil videreføre og utvikle fotballen som KIL har blitt kjent for de siste årene. Klubben sitt mål er å dominere kamper og det er noe både vi i det sportslige apparatet og spillerne er enige om.

Se flere bilder fra dagens økt i Kongsvingerhallen i vinduet under.

Annonse fra Obos-ligaen: