- Godt å spille fotball igjen

Både Jonas Rønningen og Ridouan Essaeh nærmer seg gradvis en retur til fotballbanen. Les hva gutta tenker om sine skadeavbrekk.

Annonse:

2018 ble på mange måter et spesielt år for Ridouan Essaeh. Etter mange år i Skeid signerte unggutten en 3-årskontrakt med KIL våren 2018. Ridouan ble raskt en publikumsfavoritt for Gjemselund-publikummet og med sitt lynraske rykk og presise venstrefot ble han en viktig spiller utover sesongen 2018. Avslutningen på sesongen ble derimot ikke noe høydepunkt for Oslo-gutten.

En alvorlig kneskade i siste seriekamp i fjorårets OBOS-liga sørget for at KILs venstreback har hatt et ufrivillig langt avbrekk fra fotballen. Nå nærmer unggutten seg en retur til fotballbanen, og fullførte mandag sin første skikkelige fotballøkt på over 10 måneder.

- Det er utrolig godt å være tilbake og spille fotball igjen. Kroppen responderer bra og nå gleder jeg meg til å finne tilbake til godfølelsen. Vi får ta uke for uke, men jeg har en liten drøm om å få bidra litt ute på banen i løpet av høsten. Så får vi se, smiler Oslo-gutten.

- Jeg må innrømme at det har vært veldig tungt. Jeg har aldri hatt noe særlig problemer med skader, og har vært heldig sånn sett. Men da jeg forstod hvor langt dette avbrekket ville bli fikk jeg nesten sjokk. Heldigvis har jeg fått god og viktig støtte fra familie og venner, og det har hjulpet meg veldig i hele denne perioden, fortsetter han.

Det å holde seg motivert gjennom et så langt skadeavbrekk har vært utfordrende for Ridouan, men han føler seg at han kan komme tilbake som en bedre spiller.

- Lysten til å komme tilbake har motivert meg hele veien. Og jeg merker jo at jeg som person har blitt litt tøffere mentalt, og det kan hjelpe meg med å bli en enda bedre fotballspiller enn det jeg var før jeg ble skadet.

IMG_5245
Ridouan Essaeh er i gang med fotballøkter!

Ser man bort fra kneskaden han fikk i fjorårets siste seriekamp så var 2018 virkelig et godt år for Ridouan. Hans gode spill ble lagt merke til av de fleste, og under KIL Awards 2018 mottok 22-åringen hele tre priser: Årets børsvinner, Årets unge spiller og Årets spiller kåret av KIL Supporterklubb. Nå håper han å rekke noen kamper mot slutten av sesongen.

- Å bidra i en eller flere kvalikkamper hadde vært moro, avslutter Ridouan.

Det er ikke bare Ridouan Essaeh som har opplevd skadeproblematikk den siste tiden. Også Jonas Rønningen har vært ute en god periode etter en operasjon. Angrepsspilleren har vært i aksjon for KIL 2 de siste ukene, men opplever fremdeles problemer i både kamp og treningssituasjon.

- De første ukene etter operasjonen følte jeg en gradvis bedring nesten dag for dag, men nå i det siste har det stått litt på stedet hvil. Enkelte stillinger gjør fremdeles ekstremt vondt, og jeg håper virkelig problemene jeg har hatt løsner snart. Hvis ikke må vi få gjort nye undersøkelser, sier Jonas.

Rønningen signerte for KIL før årets sesong etter flere sesonger for Kristiansund i Eliteserien og OBOS-ligaen. 13 uker etter operasjonen trener Jonas relativt normalt, og stort sett uten de verste smertene, men skadeproblemene er nok ikke over med det første.

IMG_5225
Jonas Rønningen er i normal trening og har to innhopp for KIL 2 de siste ukene.

 - Jeg kan trene greit dag etter dag, og spilte jo 35 minutter for KIL 2 i går, men det er fremdeles noe som ikke er helt som det skal være, dessverre, sier han videre. 

- Håpet mitt var jo selvfølgelig å kunne bidra til en god KIL-høst, men akkurat nå er det ting som er usikkert rundt skadesituasjonen min. Jeg håper det løser seg raskt, avslutter han.

Annonse fra Obos-ligaen: