Güven i hundre

Adem Güven viste klasse med to scoringer i serieåpningen på Aspmyra i går. Og det i sin 100. kamp for KIL.

KIL-angriperen – og kapteinen – stod for begge scoringene til KIL i det knepne 2-3-tapet mot Bodø/Glimt på Aspmyra i går kveld.

Kampen var Güvens 100. kamp for KIL.

- Det visste jeg faktisk ikke. Det er selvfølgelig ekstra gøy å ha rundet 100 kamper. Jeg har trives veldig godt i KIL og Kongsvinger, og der er moro å spille fotball her, sier Adem Güven.

- Jeg fortsatte i klubben fordi jeg har trua på det vi holder på med. Det er et spennende prosjekt, både måten vi spiller fotball på, men også klubbutviklingen, fortsetter spissen.

Güvens scoring feires!
Güvens scoring feires!

Kapteinen synes selvfølgelig det var synd at laget ikke fikk med seg poeng hjem fra Bodø i går.

- Det er ikke noe gøy å tape kamper og det er synd at vi ikke får med oss noen ting. Allikevel var det godt for meg å starte sesongen med to scoringer. Det gir meg selvtillit.

Güven er imidlertid imponert over prestasjonen.

- Vi viser at vi tør og kan spille fotball, og vi spiller ut Glimt på Aspmyra. Det er sterkt. Som sagt har jeg veldig trua på det vi holder på med, fortsetter Güven og utdyper:

- Vi har et ungt lag, men mange gode spillere. Vi har en bra fremtid i møte. Man blir mer erfarne og vi viser at vi kan spille uten frykt. Det er utrolig moro. Det ser bra ut og det lover bra for sesongen.

Spissen har vært i KIL i to perioder. Først kom 31-åringen til KIL i 2010 og spilte to sesonger for klubben, først i daværende Tippeligaen og året etter i daværende Adeccoligaen.

I 2015 gjorde Güven comeback i KIL. I fjor var spissen en av KILs klart beste spillere.

- Jeg trives veldig bra og har mange gode minner i KIL. Og flere skal det bli, sier Güven.

- Hva er ditt beste KIL-minne?

- Det er cupfinalen, uten tvil. Det var en utrolig artig reise og en god prestasjon. Det var litt av en opplevelse på Ullevaal.

Güven har scoret 38 mål på sine 100 kamper for klubben. – Hvilket mål husker du best og var penest?

- Målene mot Sandnes Ulf i fjor var viktige i og med at det sikret oss videre i kvalifiseringen om opprykk, sier 31-åringen.

- Det peneste målet er nok målet mitt på bortebane mot HamKam i 2011 da jeg gikk innover i banen og avsluttet i krysset fra 20 meter. Moro, minnes KIL-spissen. 

Annonse fra Obos-ligaen: