- Han vet hva som må til

Ville Jalasto har hatt Mika Lehkosuo som hovedtrener i to perioder tidligere, nå gleder Ville seg til en tredje periode med landsmannen som trener.

Annonse:

FC Honka, HJK Helsinki, samt en periode som assistent for det finske landslaget. Nå er det Kongsvinger som blir Mika Lehkosuos nye klubbadresse – hvordan tror du Mika takler denne nye utfordringen?

- Jeg må si at jeg har tro på Mika. Han veldig flink fotballfaglig, samtidig som han har bra med erfaring fra et høyt nivå som både fotballspiller og -trener. Det betyr at han vet hva som skal til, sier KILs finske forsvarsspiller om sin nye hovedtrener. Som for Jalasto langt fra er noe nytt bekjentskap.

33-år gamle Jalasto kjenner nemlig Mika Lehkosuo godt etter å ha hatt landsmannen som hovedtrener både i FC Honka og i HJK Helsinki.

- Detaljorientert

- Nå får KIL en trener som er veldig engasjert. Han er detaljorientert, og ønsker selvfølgelig at alt er på plass slik at laget og spillerne presterer så godt som overhodet mulig, forteller Ville.

Og fortsetter:

- Jeg vet at Mika ønsker å spille med ballen i laget mest mulig. Han er opptatt av det offensive spillet, og han ønsker alltid å kontrollere kampene vi spiller.

Sånn sett så tror du Mika og KIL er en god kombinasjon?

- Det blir nok ingen revolusjon fotballmessig. Jeg tror nok at Mika passer godt inn med tanke på spillergruppen som er i KIL i dag, og hvordan vi ønsker å spille. Og det har jeg god tro på at han kan få til. Mika er flink med de unge. Han vet hvordan han kan pushe de, og hvordan han kan få ungguttene til å utvikle seg riktig. Det tror jeg passer KIL godt.

Hva tenker du selv om å få Mika Lehkosuo som din hovedtrener nok engang?

- Det gleder jeg meg til. Helt klart. 

IMG_2904
Ville Jalasto signerte for KIL før 2019-sesongen. Nå gleder den rutinerte finnen seg til 2020, med en hovedtrener han kjenner godt fra før.

Mika Lehkosuo og Ville Jalasto har kjent hverandre godt i mange år, men Jalasto er usikker på om det er noen klar fordel for han eller ikke.

- Jeg kjenner Mika godt, og han kjenner meg godt. Han vet jo godt hva han får med meg på banen, så får vi se om det er noen fordel for meg eller ikke, avslutter Jalasto.
 

Annonse fra Obos-ligaen: