Her for å satse alt

Oslo-gutten Sebastian Fjose Berg stortrives med å satse fotball på Kongsvinger. – Det er gøy å få muligheten til å trene med A-laget, sier den talentfulle kantspilleren.

Annonse:

- Det er veldig moro å trene med A-laget og utrolig kjekt å få muligheten til å være med de beste. Det er veldig verdifullt å se hvordan man ligger an og få litt referanser, sier Sebastian Fjose Berg.

De to siste ukene har den talentfulle unggutten trent fast med A-laget til KIL. 

Oslo-gutten kom til Kongsvinger i fjor høst i forbindelse med skolegang på NTG Kongsvinger. Kantspilleren har markert seg med fart, utfordreregenskaper og målpoeng. 

- Jeg er vel en rask og hurtig spiller som spiller på kanten og backen. Trives best utpå venstrekanten hvor jeg får muligheten til å skjære mye innover og enten spille folk gjennom eller skyte selv. Glad i å score mål og få målgivende, og jeg jakter de situasjonene. 

Her for å bli fotballspiller

Fjose Berg har vært en del av en bra generasjon i Oppsal. Allerede som 16-åring spilte han fast i G19 Interkrets. I fjor sommer var han også tatt ut på skyggelandslaget.

- Hvorfor Kongsvinger?

- Jeg ble trigget av et veldig bra opplegg her i Kongsvinger, med både skole og fotball - den kombinasjonen. Jeg er her for å bli fotballspiller og satser alt. Opplegget og mulighetene i Kongsvinger legger til rette for at man skal lykkes, sier unggutten tydelig.

Unggutten har også sett at det har fungert bra på Kongsvinger de siste årene. Flere og flere har lykkes med å ta steget opp på A-laget - og noen enda lenger. 

- Oppmerksomheten rundt NTG her i Kongsvinger har blitt større. Det var en mulighet som jeg syntes var spennende. I tillegg tror jeg det er enklere å vise seg fram i en litt mindre klubb som Kongsvinger, enn for eksempel de største Eliteserieklubbene. Det er på en måte en kortere vei opp. Jeg kunne valgt andre muligheter, men det virket mest spennende og best for meg her på Kongsvinger. Jeg angrer ikke ett sekund, sier 17-åringen smilende. 

Helhetlig oppfølging

Unggutten forteller om en hverdag hvor alt egentlig legges til rette for å lykkes - på og utenfor banen.

- Nå som jeg er med A-laget, legger skolen til rette for at jeg har studietid da resten av skolen har trening, der vi får mulighet til å ta opp skole vi har gått glipp av. Lærerne legger veldig godt til rette for å sørge for at vi er à jour.

Fjose Berg skryter også veldig av det tette forholdet mellom NTG og KIL. 

- Jeg kunne absolutt anbefalt NTG Kongsvinger og KIL til andre. Vi har de samme trenerne på skole og i klubb. Det gjør at vi får en veldig bra helhetlig oppfølging.

- Får god oppfølging av trenere på NTG, KIL 2 og A-laget – både på ting på og av banen. Jeg føler vi unggutta får hjelpen til trenge på vei til A-laget og KIL er en klubb som ser de unge spillerne.

Fjose1
SKUDDFOT: Sebastian Fjose Berg har en meget bra skuddfot.

Større krav

Unggutten skal fortsette å trene med A-laget på ubestemt tid fremover. Den talentfulle kantspilleren forteller litt om treningene med de store gutta:

- Det er vanskeligere. Tøffere nivå. Alt går mye raskere. Man får press raskere, man må ha mer oversikt og være raskere med ball. Det er også vanskeligere å vinne ballen tilbake. Så det handler om å være skjerpet og konsentrert gjennom hele økta. Man blir hardere straffet for feil. Det er større krav når man er på A-laget.

Og det er vel akkurat dette unge lovende spillere trenger for å utvikle seg videre. For ambisjonene er tydelige:

- Ambisjonene mine er å leve av fotballen. Kortsiktig handler det om å spille seg inn i A-troppen. Mulighetene er der. Det er en spesiell sesong i år med mange kamper på kort tid. Det kan komme muligheter og da skal jeg være klar til å gripe den, avslutter Sebastian Fjose Berg. 

IMG_4853
DRIV: Den talentfulle kantspilleren i fint driv.

 

Annonse fra Obos-ligaen: