Herlig seier mot Sogndal

Solid innsats og fart i angrepsspillet la grunnlaget for det som ble en overbevisende forestilling.

Sogndal hadde avspark og passet veldig godt på ballen de første minuttene på Gjemselund. KIL var knapt nok borti kula før det var spilt fem minutter. Da vi endelig kom over midten var vi farlige med en gang. Harald Holter rakk å heade rett på keeper før Adem Güven fikset 1-0 da han utnyttet Fredrik Påleruds bakromspasning perfekt.

Sogndal hadde også sine forsøk, men det ble med nestenmuligheter, og knapt nok det. Vi virket veldig solide bakover og fremover krydret Marlinho, Iman Mafi og resten av gjengen angrepene med fine prestasjoner.

Markus Aanesland burde doblet ledelsen etter tjue minutter. Han ble fint satt opp av Güven, men klarte ikke å overliste keeper Dyngeland. KIL burde altså scoret flere enn den ene, men måtte nøye seg med 1-0 til pause.

Etter pause var det Sogndal som fikk den første muligheten, men Edvard Skagestad kastet seg ned og blokkerte på herlig vis. Det var et ganske bra bilde på moralen og innsatsviljen gutta viste frem mot Sogndal.

Minuttet etter jobbet gutta like hardt i andre enden av banen og da Harald Holter vant igjen ballen på Sogndals sekstenmeter var det duket for 2-0. Gruegutten la flatt inn og Markus Aanesland fikk en enkel jobbe med å bredside ballen i mål.

Etter scoringen hadde KIL veldig god kontroll en lang periode. Bakover var det solid og fremover ble det jobbet hardt. Marlinho kom mer til sin rette ettersom han oftere var involvert lenger frem i banen. Det skapte problemer for gjestene fra Sogn.

Ti minutter før slutt ble vi litt lave og det lå kanskje en redusering i lufta. Heldigvis regjerte Ali Ahamada i egen boks. Vi fikk naturlig nok kontringsmuligheter og gutta kombinerte tidvis fint. På overtid kunne Marlinho spille Güven igjennom litt skrått ute i boksen. Keeper var på avslutningen., men Mathias Gjerstrøm kunne enkelt sette inn 3-0 fra kort hold.

Sogndal prøvde også etter dette, men klarte ikke å komme til klare sjanser. Dermed noterer vi en sterk seier, men det ble egentlig unødvendig spennende. Kampen burde vært punktert lenge før overtiden, men gutta kan utvilsomt ta en velfortjent ferie.

Hendelser:

6. min: KIL er over midten for første gang og spiller seg til to cornere. På den andre header Harald Holter fint, men dessverre rett på keeper

7. min: Fredrik Pålerud med en flott langpasning i bakrom. Aden Güven har startet perfekt og får god tid alene med keeper. Setter den sikkert. 1-0.

14. min: Iman Mafi med godt hardt innlegg langs bakken bak forsvaret. En sogndalspiller får en tå på ballen og feier den ut til corner. Kunne vel nesten like godt endt med selvmål.

16. min: Reprise for Mafi. Nytt godt innlegg som med nød og neppe klareres til corner. Og ny corner. Litt trykk fra KIL.

19. min: Adem Güven stjeler ballen på midtbanen og stormer fremover. Spiller fint til Markus Aanesland, men han er ikke like god som spissmakkeren alene med keeper. Mathias Dyngeland redder.

21. min: Fredrik Pålerud med ny herlig langpasning. Marlinho er i duell med en stopper og får skutt fra kort hold, men over. Ny corner mener dommeren. Stor mulighet.

24. min: Sogndal kommer seg frem på sin høyreside og får skudd fra litt skrått hold. Ahamada redder lett.

33. min: Sogndal med nytt skuddforsøk. Stryker tverrliggeren og blir corner. Gikk vel via et KIL-bein.

51. min: Sogndal kontrer, drar seg inn i boksen og fyrer av et godt skudd mot lengste. Ballen går forbi den første KIL-spilleren, men inn bak kommer Edvard Skagestad og kaster seg inn i ballbanen. Klarerer til corner.

55. min: KIL står opp på en herlig måte. Marlinho dribler og angrepet ser ut til å være over da Harald Holter vinner tilbake på tjue meter og stormer inn i boksen. Han legger inn på tvers av mål og ved bakre stolpe setter Markus Aanesland ballen sikkert i mål. 2-0.

63. Gjestene med et innlegg som går via et KIL-bein. Ballen daler ned hos en hvitkledd spiller som kaster seg frem og setter den over fra ti meter.

66. min: En lav ball frem på midten blir farlig. Marlinho hopper over og dermed ender Aanesland opp alene med keeper igjen. Spissen setter ballen til side for mål.

69. min: Sogndal med en dødball som lempes inn i feltet. Det heades litt løst mot mål, og Ahamada redder med en fin publikumsredning.

80. min: Gjestene spiller oss lave. De får skutt, men via en KIL-spiller og bare til corner.

87. min: Sogndal på farten igjen. De klinker til fra ti meter. Rett i Martin Lundal, som må ta telling. Sogndal får et par cornere uten at det blir farlig.

90+2. min: Holter, Pålerud og Marlinho kombinerer fint før sistnevnte spiller Güven igjennom. Han skyter, men keeper får en hånd på ballen. Det hjalp lite for Sogndal ettersom Mathias Gjerstrøm meget enkelt kunne sette inn 3-0 ved bakre stolpe.

90+6. min: Sogndal med en herlig avslutning fra hjørnet av sekstenmeteren. Like imponerende redning av Ali Ahamada.

KIL – Sogndal 3-0 (1-0)
Gjemselund stadion
1308 Tilskuere

Mål: 1-0 Adem Güven (7.), 2-0 Markus Aanesland (55.), 3-0 Mathias Gjerstrøm (90+2.)

Gule kort: KIL: Martin Lundal, Edvard Skagetad. Ulrik Fredriksen, Sogndal.

KIL (4-4-2): Ali Ahamaha – Fredrik Mani Pålerud, Edvard Skagestad, Martin Lundal, Iman Mafi – Simon Marklund (Mathias Gjerstrøm fra 89. min), Marlon Mateus Da Silva, Harald Holter, Landry N'Guemo - Adem Güven, Markus Aanesland (Martin Tangen Vinjor fra 82. min).

Benken: Andreas Smedplass, Gyuwan Lee, Dongwan Gang, Mathias Gjerstrøm, Martin Tangen Vinjor Claudio Lucas Morais Ferreira Dos, Ludvig Langrekken.