Inn i sitt 125. år

Kongsvinger Idrettslag feirer 125 år i 2017.

Annonse:

31. januar 2017 er det 125 år siden noen framsynte kvinner og menn samlet seg i Herdahls Lokale for å danne en forening som samlet og utviklet idretten i Kongsvinger.

Historien til Kongsvinger Idrettslag, der KIL Toppfotball ligger under, begynner med dannelsen av Kongsvinger og Omegns Skiløberforening allerede i 1892.

I 1918 ble Kongsvinger Idrætsforening (KIF) stiftet, og idretten i Kongsvinger samlet seg. I 1923 kom Skiløberforeningen etter.

Ved idrettsforliket i 1940 fikk KIF og arbeideridrettslaget Fram (AIL Fram, stiftet 1925) sammen. Laget tok offisielt navnet Kongsvinger Idrettslag 22. oktober 1953 – altså slik vi kjenner til det i dag.

Markerer dagen

Kongsvinger Idrettslag har en lang, stolt og ikke minst bred historie. Idrettslaget ble et allianseidrettslag i 1992 og omfavner dermed en rekke idretter som fotball, håndball, ishockey, turn, friidrett, ski, skøyter og barneidrett. 31. januar 2017 feirer KIL 125 år.

- Og i den anledning er det med stor glede at vi ønsker velkommen til jubileumsarrangement i Rådhusteateret, forteller styreleder i KIL, Jannicke Mykkestue.

- Programmet inneholder hilsninger, intervjuer, musikk, kåseri og ulike andre spennende innslag, alt med kjente personer, fortsetter Mykkestue.

KILs 125-årsdag markeres den 31. januar fra kl. 19.00, og det er lagene i KIL som i førsteomgang har blitt invitert.

Ny logo

Den observante leser har med stor sannsynlighet fått med seg at det opereres med en ny KIL-logo.

- Det var stor enighet mellom lederne i lagene i KIL om et behov for en oppussing og oppgradering av KIL-logoen.

- Derfor har det blitt designet en jubileumslogo som er tenkt brukt i jubileumsåret 2017, legger styrelederen til.

KILs jubileumslogo.
KILs jubileumslogo.

Logoen er inspirert av tidligere logo idrettslaget har operert med. Logoen har inskripsjonen 125 år og 1892-2017 i banneret.

Jubileumslogoen vil brukes av alle lagene i KIL-familien, og KIL Toppfotballs drakter for 2017-sesongen vil selvfølgelig bli prydet av den nye logoen.

Det er også planlagt et idrettsarrangement i løpet av 2017 som viser omfanget og bredden av idrett i KIL, spesielt rettet mot barn og unge. Mer informasjon kommer. 

Annonse fra Obos-ligaen: