Jalasto på plass på Gjemselund

KILs nye forsvarsspiller hadde sin første dag på Gjemselund i dag.

Annonse:

Ville Jalasto ser fram til å tilbringe de neste to årene i Kongsvinger. Han har blitt godt tatt imot av klubben på sin første dag og er klar på hva KIL kan forvente av han.

- Jeg er en stabil forsvarsspiller som leverer på et høyt nivå både i trening og på kamp. Målet er å hjelpe laget til å bli best mulig. Det er deilig å komme i gang igjen med fotball. Har vært nesten tre måneder uten fotball nå, uten å komme i garderoben. Det er et spesielt miljø som man savner, sier Finnen, som var på plass for første gang på Gjemselund som KIL-spiller i dag. 

Ville har opparbeidet seg mye rutine gjennom sesonger i Aalesund og Stabæk her i Norge og i HJK Helsinki i Finland nå senest. Han håper å kunne bidra med rutine og spesielt erfaringene han gjorde seg i Finland.

Ville2
Ville Jalasto ønsker å bidra med rutinen sin. Her avbildet under sin første trening på Gjemselund.

- Det var en erfaring for meg å spille i Finland de tre siste årene. HJK er et lag som er vant til å vinne, det var en annen mentalitet enn jeg var vant med. Dette er en mentalitet jeg håper å videreføre hit i KIL, sier han. 

Og legger til:

- Jeg ble hentet fra Norge som en forsterkning til det beste laget i Finland. Første året var litt tøft, da vi ikke vant ligamesterskapet. Det blir litt som om Rosenborg ikke vinner Eliteserien her i Norge. Vi spillere møtte litt kritikk fra fansen som en følge av dette. Dette var en annerledes erfaring fra det jeg hadde i Stabæk og Aalesund. Man går inn med en mentalitet i hver eneste kamp, som tilsier at man skal vinne, ha ballen mest og dominere. Dette var gøy, men annerledes enn det jeg var vant med.

Å komme tilbake til Norge er et stort pluss for KILs nye forsvarer. I tillegg til å trives godt her i landet, har Ville planer om å starte et stabilt liv.

- Å komme hit til Kongsvinger er nesten som å komme hjem. Jeg har bodd i Norge i mange år og har norsk kjæreste, så dette gjør overgangen tilbake til Norge lett. Jeg kjenner den norske ligaen godt. 

- Det er fint å være på plass, sier 32-åringen.
- Det er fint å være på plass, sier 32-åringen.

- Samtidig gir dette en mulighet til å få stabilitet i livet med samboerskap og studier på Universitetet i Oslo. Jeg hadde som mål å komme tilbake til Norge for å fullføre studiene mine rundt matematikk og statistikk, samtidig med å kombinere dette med fotball, og her i KIL får jeg den muligheten, fortsetter finnen. 

Det er ikke mangel på ambisjoner hos den rutinerte forsvarsspilleren. Han forteller at KIL er en attraktiv klubb å komme til, og gleder seg til å hjelpe klubben til videre utvikling.

- KIL er en klubb på vei oppover og jeg finner prosjektet som er her veldig spennende. Allerede i år tror jeg vi har en god mulighet til å kjempe om direkte opprykk -  i hvert fall kjempe om kvalikplassene. Likevel er OBOS-ligaen kjent for å være en kokosliga, så det er vanskelig å spå utfallet før kampene er spilt og det står desember på kalenderen.

Jalasto var ikke det eneste nye ansiktet som hadde sin første arbeidsdag på Gjemselund torsdag. KILs nye hovedtreneren Vitor Gazimba hadde også sin første dag. 32-åringen forteller at møtet med den nye treneren var positivt. 

- Den nye treneren er veldig offensiv. Han virker gira og det smitter over på spillerne. Det er positivt for oss at han er en trener som er på vei oppover, og det er alltid positivt å spille god fotball, avslutter Ville Jalasto med et bredt smil.  

Annonse fra Obos-ligaen: