Kaz til Stabæk

KILs assistenttrener Kaz Sokolowski følger Henning Berg til Eliteserien og Stabæk.

4. juli ble Henning Berg ansatt som ny hovedtrener i Stabæk. Nå følger KILs assistenttrener Kaz Sokolowski etter. 

Sokolowski har nemlig en klausul i kontrakten som gjør at han har lov til å gå hvis Berg får seg ny jobb.

55-åringen begrunner:

- Det er hovedsakelig tre grunner til at jeg velger å gå til Stabæk. Det ene er den sportslige utfordringen som ligger der. Det andre er at jeg liker å jobbe sammen med Henning. Vi har jobbet sammen ute i Europa tidligere og vi er veldig nysgjerrig og spent på hvordan vi kan jobbe sammen i Norge og hva vi kan oppnå. Det tredje er at jeg har levd i en koffert i fem år nå, og nå får jeg en mulighet til å komme hjem. Nå kan jeg leve familieliv parallelt med fotballen, forteller Kaz.

- Spennende tid i KIL

Polakken kom til KIL høsten 2017 og bidro sterkt til at laget begynte å plukke flere poeng - og nok til å havne på trygg grunn i OBOS-ligaen.

Siden klubben skilte lag med Hans-Erik Eriksen i slutten av april, har Kaz fungert som midlertidig hovedtrener.

- Det har vært en spennende periode på alle mulige måter. I begynnelsen handlet det om å holde seg i divisjonen. Det var en ny utfordring for meg; å komme inn og gå rett på sak for å skape umiddelbare resultater. Jeg er veldig glad for at vi klarte det sammen, forteller 55-åringen.

- I år fikk vi en tung start på sesongen, men vi har jobbet godt og etter hvert klatret på tabellen. Laget ble tryggere og tryggere. Trygghet og godt arbeid gir fremgang. 

Sokolowski er glad for å ha fått kjenne på hovedtrener-rollen.

- Det har vært spennende å fint og det er noe jeg plusser på i min utvikling. Motstanderanalyse, strategi for laget i kampene, avgjøre hvem som skal brukes når og sånne ting. Det har vært spennende og utviklende, sier han.

IMG_7592
Tommel opp for tre poeng borte mot Sandnes Ulf!

- God timing

Kaz forteller at han mener KIL - både laget og klubben for øvrig - har en kjempefin utfordring i tiden som kommer.

- Jeg føler absolutt det er muligheter på Kongsvinger. Laget er rustet til å kjøre på videre og skape gode resultater, sier han.

Og legger til:

- Klubben har fått på plass en veldig god hovedtrener og jeg føler jeg forlater klubben uten å sette laget i en vanskelig situasjon. Timingen mellom at Mark kom inn og min mulighet i Stabæk var god. 

Takker KIL for muligheten

Polakken er også overbevist om at klubben er på riktig veg.

- Espen som sjef vet hva han vil og hvordan han skal drive klubben. Han er en sterk mann i forhold til den rollen. Jeg er ikke bekymret for KIL i det hele tatt, sier han.

- Gjemselund har sjarm. Arbeidsmiljøet er veldig bra. Det er en god blanding mellom alvor, latter og kunnskap. Jeg håper jeg har bidratt til utvikling av lag og individ, fortsetter han.

55-åringen ønsker å takke alle for samarbeidet.

- Takk til spillere for veldig fint fokus i trening og kamp. Jeg ønsker å takke alle i støtteapparatet for samarbeidet; Lidio, Ingar, Lars Erik, Sigmund, Rune og Erik. Jeg hadde også en fin tid med Hans-Erik; vi hadde mange gode diskusjoner og han har en spennende filosofi.

- Espen har også hjulpet meg enormt den siste tiden. Vi har hatt mange gode fotballfaglige diskusjoner, han vet utrolig mye om motstandere og er veldig god på dødballer. Han har satt krav som har gjort produktet vårt bedre.

- Jeg ønsker å takke klubben for samarbeidet og for muligheten. Det har vært en veldig bra periode for meg, avslutter Kaz Sokolowski.

- Kaz har tilført oss masse

- Det har vært en glede å ha hatt Kaz i klubben. Han har tilført oss masse kompetanse. Moro å samarbeide med han. Tror at spillerne synes det har vært lærerikt; Kaz er en god fagmann og pedagog. Han har helt klart gjort oss bedre, forteller KIL-sjef Espen Nystuen.

Og fortsetter:

- Vi var forberedt på det - og det har ligget i kortene. Vi står ikke helt på bar bakke. For oss som klubb er timingen kanskje helt ok i og med at Mark har kommet inn som ny hovedtrener.

Nystuen har nå begynt jobben med å finne ny assistenttrener.

- Vi har fått inn Mark som har noe av de samme erfaringene, tankegods og referanser som Kaz. Vi står støtt. 

- Nå er vi i gang med prosessen med å ansette ny assistenttrener - sammen med Mark - og vi håper det vil komme en ansettelse ganske snart, avslutter Espen Nystuen. 

Annonse fra Obos-ligaen: