Knepent tap

KIL-gutta tapte knepent 0-1 borte mot Sandefjord etter tabbemål.

Etter noen rolige åpningsminutter var det hjemmelaget Sandefjord som tok kommandoen i kampen på Komplett Arena.

Etter syv minutter skapte de kampens første store sjanse. Skuddet til Enric Valles Prat snek seg utenfor stolpen. Neste mulighet kom til Pontus Engblom som på volley satte ballen utenfor.

KIL skapte kun et par brukbare muligheter i løpet av den første omgangen – det vil si et skudd fra Adem Güven, et fra Markus Aanesland og et fra Marlinho.

Hjemmelaget presset KIL-gutta til flere feil og produserte som en konsekvens av det flere muligheter inn mot pause. Det eneste som manglet for hjemmelaget var at ballen gikk over streken. Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Litt ut i andreomgang foretok trener Vitor Gazimba et dobbeltbytte og i etterkant av det ble det mer fart i KIL-laget. Det ble skapt et par brukbare muligheter, men dessverre ingen uttelling.

Etter 78 minutter tok hjemmelaget ledelsen etter at et innlegg gikk over keeper Ali Ahamada, som man må kunne si var på en liten bærtur. Pontus Engblom takket og bukket – og satte sikkert inn 1-0.

Det ble skapt noen få sjanser i begge ender mot slutten av kampen, men det endte til slutt 1-0 på Komplett Arena.

Hendelser:

7. min.: Enric Valles Prat med dagens første avslutning for hjemmelaget. Ballen sniker seg utenfor lengste stolpe etter at Mohamed Ofkir kommer seg forbi ute på kanten og får slått inn på midtbanespilleren som stormer fram. Avslutningen på direkte skrur utenfor lengste stolpe.

12. min.: Ny stor sjanse til hjemmelaget. Det blir slått en ball fra Valles Prat opp på Storbæk i mellomrom som flikker videre til Pontus Engblom. Spissen avslutter direkte på volley, men treffer mediokert. Like til side for mål.

15. min.: KILs største mulighet hittil. Marlinho trekker seg inn i banen fra høyre og klemmer til. Treffer brukbart, men Jacob Storevik får kontroll.

34. min.: KIL spiller seg ut bakfra og holder begår en stor tabbe. Ali Ahamada får ballen igjen fra Martin Lundal og har god tid, men velger å legge inn en finte som gjør at han mister ballen. Ville Jalasto avverger avslutningen som kommer til corner.

36. min.: Sandefjord-skudd som Ahamada gir retur på. Håvard Storbæk er imidlertid i offside og situasjonen blåses av.

37. min.: Skudd fra Markus Aanesland, men forsøket blir for spedt.

38. min.: Ruben Alcaraz med en strålende pasning til Pontus Engblom som blir alene med ballen foran KIL-målet. Ali Ahamada gjør seg stor og blokkerer skuddet.

42. min.: Ny stor sjanse til hjemmelaget. Det kombineres fint langs venstresiden og innover i feltet. Håvard Storbæk ender opp med ballen, men klarer ikke å få avsluttet godt nok.

59. min.: Dobbeltbytte fra trener Vitor Gazimba. Martin Vinjor og Mathias Gjerstrøm kommer inn for Simon Marklund og Markus Aanesland.

60. min.: Ball mot Adem Güven som han tar ned og går direkte mot mål. Avslutter, uten at det blir farlig.

65. min.: KIL litt mer med. Får en corner. Det avverges, men Landry N’Guemo får avsluttet mot mål fra returrom. Like til side for mål.

78. min.: 1-0. Sandefjord legger inn, Ali Ahamada er langt ute og misser. Ballen havner hos Pontus Engblom som derfor kan sette ballen enkelt i mål til 1-0.

82. min.: Brukbar mulighet til hjemmelaget. Pontus Engblom spilles gjennom og avslutter. Ali Ahamada holder ballen i fanget.

83. min.: Ludvig Langrekken erstatter Harald Holter.

86. min.: Ålreit sjanse på korridorfrispark. Det blir slått lavt inn, og Adem Güven forsøker å styre ballen i mål. Dessverre ender ballen over.

90 + 4. min.: Slutt 1-0.

Sandefjord – KIL 1-0 (0-0)